tisdag 18 maj 2010

Portugal och Grekland får godkänt med beröm efter måndagens rep

Polen, Belgien, Malta, Albanien, Grekland, Portugal, FYROM, Vitryssland och Island. Samtliga länder repeterade under måndagen. En dag som fick konkurrens av Norges nationaldags firande. Eurovision är en ad hoc tillställning men 17 maj återkommer varje år.

Kan åter igen konstatera att semifinal 1 innehåller en varierande flora av musikstilar. Om jag försöker mig på en summering så innehöll gårdagen albansk disco, belgisk singer-song-writer trall, makedonisk hårdrock, grekisk ethno med inslag av scratching, Isländsk pop-remix och ett par godkända ballader från Malta och Portugal medan Vitryska balladen får bakläxa. Det var småfalskt och trist. Eftersom låten heter ”Butterflies” så var det ingen överraskning att det dök upp fjärilar på scenen. Det gjorde inte saken bättre. Robert Wells kommer att spela piano med gruppen i semifinalen men det lär knappast förbättrar framträdandet.

Två av mina favoriter genomförde sina rep med bravur: Grekland och Portugal.Maltas Thea har med sig en egen fiskmås på scenen. Vissa gillar den, andra inte.


Kvällen avslutades med grillning, ute, hos Monica och Pål. Det är inte varje dag man får egen händigt jagad hjort och rådjur. 1000 tak för en superhygglig kväll med fantastisk mat och sällskap.


Thanks to Mike & Daniel for helping with the video filming
Foto: Lilian, RogerInga kommentarer: