onsdag 19 maj 2010

Livet på Operan i Eurovision-land

Allt handlar inte om Eurovision oh eftersom vi satsar på en framtida H(B)ollywood karriär så passar det bra att använda tiden här i Oslo för lite träning. I går var det träning på Operan.
Presscenter är beläget i ett megastort tält som täcker hela parkeringsplatsen. Vädret har vänt och sommaren är här och det har transfererat tältet till en bastu. Som tur är har jag hittat ett eget hörn som är både svalare, har skönare möbler och mer stylish. De rosa orkidéerna passar mig perfekt.

Vingar av varierande slag är populär attribut i årets tävling. Tillsvidare är det Malta, Vitryssland och Bulgarien som satsar på "the wings of love", men alla länder har inte repeterat än.Bulgariens Miro gillar att visa upp sina tatueringar och har tryckt upp dem på roll ups.

Två av mina favoriter i semifinal 2 har gjort entré idag, Irland och Cypern. Efter att ha hört ett flertal presskonferenser med tonåringar är det rätt ok att lyssna till Niamh Kavanagh, en mogen, irländsk kvinna med fantastiskt rött hår. Cyperns bidrag "Life Looks Better In Spring" ger mig dejavu feeling från 80-talets semestrar i Grekland. Det var tider det och de historierna tar vi en annan gång.

Foto, video: Lilian, Roger

Inga kommentarer: