tisdag 25 maj 2010

Intryck från genrep inför semifinal 1Moldova: Sun Stroke Project & Olia Tira: “Run Away”
Inte lätt att vara först ut på scenen trots att Moldavien har en fartfylld låt. Om inte folket hunnit sätta sig på plats i TV-sofforna så kan det bli problematiskt för det här gänget.
Russia: Music group of Peter Nalitch: “Lost And Forgotten”
Peter is “Looking at her photo” som är en skrynklig papperslapp med ett ritat foto. Lite småkul även om låten fortfarande passar bäst på en Finlandsbåt.


Estonia: Malcolm Lincoln & Manpower 4: “Siren”
Inte så mycket att tillägga mer än att det ska bli intressant att se vem som röstar på denna låt. Det lär inte vara Eurovisions fansen.
Slovakia: Kristina: “Horehronie”
Känns lite som att Kristina gått vilse i den Slovakiska skogen.


Finland: Kuunkuiskaajat: “Työlki Ellää”
Semifinalens gladast och mest applådvänliga bidrag. Bra jobbat och se nu till att rösta alla ni som kan.
Susan och Johanna är värda en finalplats.
Latvia: Aisha: “What For”
Har glömt att byta om eller så har kläderna fastnat i tullen eftersom hon har morgonrocken på sig. Aisha har en bra röst men tyvärr känns inte hon och låten kompatibla. Kanske är det därför som hon ser lite arg ut.


Serbia: Milan Stanković: ”Ovo Je Balkan”
Burkigt ljud och jag tycker det är synd att folkdräkterna fått ge vika för nån form av balklänningar. Det passar liksom inte denna rytmiska folkloristiska låt.
Bosnia & Herzegovina: Vukašin Brajić: ”Thunder & Lightning”
Spektakulär ljussättning där strålkastarstroboskop riktas lika mycket mot publiken som mot scenen.
Semifinalens rocklåt och bör få röster från rockgänget.


Poland: Marcin Mroziński: ”Legenda”
Marcin är tävlingens manliga solstråle och han verkar alltid vara på gott humör när vi ses i vimlet. Hans damer på scenen har fått behålla sina folkdräktsinspirerade scenkläder. Helt rätt. Killen sjunger jättebra och nu återstår att se om låten är för komplicerade för tv-tittarna en tisdagkväll.


Belgium: Tom Dice: ”Me And My Guitar”
Populär kille bland publiken men han skulle vinna på att titta mer in i kameran. Idag kändes inte låten lika självklar för final som jag trott tidigare.
Malta: Thea Garrett: “My Dream”.
Bara för att Thea är en sådan solskensstråle som person och har en fantastisk röst så önskar jag att hon går vidare till finalen.


Albania: Juliana Pasha: “It's All About You”
Klämkäck disco-pop och Juliana en sympatisk person som behöver en ny hårstylist. Just nu ser det ut som hon har en golvmopp på huvudet.
Greece: Giorgos Alkaios & Friends: “OPA”
Äntligen får vi se de kläder som OPA-gänget ska ha på sig. Fortsättningsvis vitt med svarta boots. Giorgos är utan pipo (=mössa) och det klär honom. Skidåkarlooken passar inte en grek.


Portugal: Filipa Azevedo: “Há Dias Assim”
Bästa balladen enligt mitt tycke.
FYROM: Gjoko Taneski: “Jas Ja Imam Silata”
Rocklåt nr 2 i denna semifinal . Hjälper tyvärr inte att lägga in ett rap som bara känns orytmisk. Det är Bosnien & Herzegovina som tar hem rockkampen. Trots kvällen enda nakenchock.


Belarus: 3+2: ”Butterflies”
Fjärilskvintetten har fått hjälp av Robert Wells bakom flygeln och jag förstår inte riktigt varför. Är han så pass känd att det kan ge extra röster? Om inte så är det slöseri med pengar. Det man minns av låten är vingarna på slutet. Håll utkik.
Iceland: Hera Björk: ”Je Ne Sais Quoi”
Semifinalen avslutas med hårdpumpande disco beats. Hera och hennes bakgrundskör står och sjunger rakt upp och ner och det enda som rös sig är de flashande ljusen bakom scenen.

Foto:Lilian, Mike, Daniel

Inga kommentarer: