torsdag 20 maj 2010

Goran Bregovic musik gav en extra energikick - speciellt till Kuunkuiskaajat

Gårdagens höjdpunkt var en konsert med Goran Bregovic och hans Wedding and Funeral Orchestra. Det är Bregovic som har skrivit Serbiens låt ” Ovo Je Balkan” och därför passade Serbiens ambassad på att bjuda in andra länders delegationer och press till Gamle Logen, som är Oslo äldsta kulturhus.

Goran och hans orkester spelade så att svetten lacka och golvet vibrerade. Trummisen, som förövrigt är en gudabenådad sångare, slet så att skjorta blev en våt trasa och hans lockar till en våt golvmopp. Årets ESC-tävlande Milan Stanković drog av några låtar på slutet.


Polens Marcin Mroziński såg nöjd ut när han poserade med sina folkdräktsklädda sångerskor. Men gladast var nog Finlands Kuunkuiskaajat, som är stora beundrare av Bregovic och hans musik. De diggade längst framme vid scenkanten och hoppades på extranummer. Susan har lovat att ge sina 12 poäng till Serbien om hon får en chans att rösta.

Man kan verkligen säga att Bregovic är som en dubbeldos av alla tänkbara vitaminer som finns. Det var precis vad vi alla behövde för att orka jobba vidare med rapportering, filmning och intervjuer.

Foto: Lilian

Inga kommentarer: