torsdag 20 maj 2010

Työlki Ellää, sunt leverne och social medier = ESC

Ett av uppdragen som delegationerna har här i Oslo är att besöka varsin skolklass. Estland har varit hos en skolklass som gjort ett arbete om landet och då var det ju som hittat att få några Eurovisionartister att presentera för. Uttagningen i Estland har som mål att hitta nya talanger och inte bara att hitta nån som ska delta i ESC. Det fick vi veta av killarna i Malcolm Lincoln och Manpower 4.

Finland och Kuunkuiskajaat har övat idag och det gick som smort. De är så säkra på scenen och utstrålar otrolig glädje. ”Arja-klappen” är en smart gimmick – idag satt halva presscentret och klappade med när tjejerna övade. Idag hade de även på sig de kläder och smycken som gäller i semifinalen. Givetvis är det finsk design. Kläderna kommer från Noolan i Jakobstad och smycken från Kaleva Koru. Vi fick möjlighet att sudera dem på närmare håll i samband med presskonferensen.

Sociala medier är fantastiska och näst intill skrämmande. På denna video sjunger en 5-årig pojke från Slovakien Finlands låt ”Työlki Ellää”. I måndagskväll hade ca 300 sett videon och just när jag skriver detta är antalet uppe i 75.974. Otroligt!Helt plötsligt har jag också hittat mina citat om Armeniens Eva Rivas i en amerikansk nyhetskanal på Hulig.com
Tur att jag skrev så positiva omdömen. Eva är en lång och ståtlig kvinna så henne vill man hålla sig väl med.Vi gör vårt bästa för att leva ett sunt liv här i Oslo. Tidigare årens Mc Donalds luncher är utbytta mot nyttigare livsmedel. Till viss del är det också en kostnadsfråga. Ibland är det lägga sig ner och ta en lite paus men givetvis är det genast nångon där för att ta ett foto.

Foto: Lilian

Inga kommentarer: