söndag 21 mars 2010

Ytterligare en svensklåt i Eurovision Song Contest.

Azerbadjans bidrag heter ”Drip Drop” och är skriven av Anders Bagge, tillsammans med Stefan Örn och Sandra Bjurman. Det blir Sveriges femte bidrag i Eurovision Song Contest i år i tillägg till Norge, Danmark, Irland och givetvis Sveriges låt. 
Sedan tidigare var det bestämt att 17-åriga Safura skulle framföra låten. Hon verkar nu tillbringa mer tid i Stockholm än i Baku för att drillas ordentligt inför Oslo. Hon har bland annat hunnit medverka i Robert Aschbergs program, uppträtt på Frushuset och gått på filmpremiär av 'Änglavakt'. Azerbadjan satsar stenhårt på att vinna tävlingen och för detta ändamål är Anders Bagge involverad i ett nystartat artistbolag i Azerbadjan. I fjol blev landet trea med sångare Arash i spetsen. Han är bosatt i Sverige sedan länge och hela teamet bakom bidraget var också svenskt.

Azerbadjan kallas "Land of Fire" men man skulle också kunna kalla det "Land of Oil". Kanske blir det en resa till Baku i nästa år. Från årets oljeland till ett annat. Det hoppas jag på, för det ska tilläggas att ”Drip Drop” – trots den lite töntig titel – är en riktigt bra låt och Safura är bra sångerska. Visserligen en ballad men helt klart i den övre klassen jämfört med många andra balladalster som vi kommer att få höra.

I morgon måndag är det stormöte för EBU i Oslo då man ska lotta startordningen. Vi vet i vilken semifinal respektive land startar men den exakta placeringen fastställs i morgon. Innan dess hoppas vi att Ukraina har fått ordning på sin kaotiska uttagning. Här spelar politiker och val en avgörande roll. Vasyl Lazarovych får ju inte åka trots att det var klappat och klart eftersom han vann för det Ukrainska valet. Nya gubbar på höga positioner inom den Ukrainska TV-världen ville annat. Raskt ordnades igår en ny uttagning men nu har det visat sig att vinnarlåten med Alyosha redan funnits publicerad och det är emot EBU’s regler. Till råga på allt var inte heller silverbidraget purfärskt och nyskrivet. Vid midnatt går tidsfristen ut och finns det inget godkänt bidrag då får Ukraina stanna hemma.

Källa/foto: eurovision.tv, safura.eurovisiontalents.com
 

1 kommentar:

Anonym sa...

den är ju jätte fin XD