söndag 7 mars 2010

Startordningen i Melodifestivalens finalen och gårdagens efterfest

Det som alla väntat på kom i natt - nämligen startordningen på lördag. Det finns säkert många kalenderbitare, experter och fans som kommer att ägna veckan till att analysera hur detta kommer att påverka slutresultatet i finalen. För att nämna några klassiska slutsatser:
* Darin eller Eric Saade kommer att ha störst vinstchanser eftersom de startar som 1:a och 10:a.
* Pernilla Wahlgren kan omöjligt vinna eftersom hon startar som 2:a. En 2:a har statistiskt aldrig vunnit.
Jag drar min egen slutsats - nämligen att allt kan hända. Det har de senaste veckornas skrällar bevisat.

Startordning:
1. Darin - "You’re Out Of My Life"
2. Pernilla Wahlgren - "Jag vill om du vågar"
3. Andreas Johnson - "We Can Work It Out"
4. Timoteij - "Kom"
5. Peter Jöback - "Hollow"
6.Ola -"Unstoppable"
7. Jessica Andersson - "I Did It For Love"
8. Salem Al Fakir - "Keep On Walking"
9. Anna Bergendahl - "This Is My Life"
10. Eric Saade - "Manboy"

Det fanns många glada personer på andra chansens efterfesten på Elite Hotel i Örebro. Gladast var givetvis Pernilla och Jessica men även de som blev utslagna verkade lika glada. Pontus Assarsson är en av låtskrivarna till Pernilla Wahlgrens låt. Han var uppriktigt förvånad över att ”Jag vill om du vågar” nu är i final. Han hade också en teori kring Kalle Moraeus & Orsa spelmäns vinst över Neo och menade att deras fans var tillbaka i och med att OS var slut.


NEO var trots allt sprudlande glad över sin framgång från helt okänd till NEO med hela folket. Han var rörd över allt berör och den uppmärksamhet han fått under de senaste veckorna. Nu kommer snart hans album och det lär säkert sälja en del. Festivalgeneralen Christer Björkman var inte ett dugg förvånad över att NEO inte gick vidare. Han menade att det hela var en mediabubbla.

Alcazar var heller inga sorgens barn. Tess Merkel var på topphumör. Eller som Andreas sa ”Melodifestivalen är över men Alcazar lever sitt eget liv”.
Pain of Salvation verkade trivas på festen och hårdrockarna syntes dansa till schlagerlåtar. När man träffat sångaren Daniel Gildenlöw med sina fantastiska ömsinta blå ögon så undrar man hu bandet överhuvudtaget kan sjunga nåt annat än smäktande ballader.

Programledarnas insatser har utvecklats storligen sedan debuten i Ö-vik. Framför allt har Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw börjat prata i normalt tonläge.

Linda Pritchard från första deltävling hade uppträtt i Örebro på torget under dagen. Det fanns ingen anledning att åka hem när hon kunde stanna kvar på efterfest.
Pauline verkade betydligt mera uppåt än i samband med sitt uppträdande.
Kalle Moraeus dansade till sin låt med Annica Jankell och hela församlingen sjöng allsång i ”Underbart”. Dethär är en låt som alla verkar kunna texten till. Den har förvisso inte hamnat i finalen men den har redan vunnit 2010-års allsångsmedalj. Kalle passade också på att låta sig fotograferas med snygga Jessica och Lina Hedlund i Alzazar.

Foto: Lilian

Inga kommentarer: