torsdag 4 mars 2010

Coventum, Örebro, direkt från första repetitionen. Andra chansen

Visst är det kul att allt kan hända i Örebro, i Melodifestivalens Andra chans. Första repetitionen har kört igång och kanske kan detta ge en ledtråd till lördagens vinnare.

Duell nummer 1:  Pain of Salvation vs Pernilla:

Pain of Salvations: ”Road Salt”
Sångare Daniel Gildenlöw är extremt tonsäker och har en fantastisk röst. Koreografin lika stilla som förra gången. Jag hade önskat att bandet hade rört sig i en uppåtrörelse på slutet men här slösas inte på energi i onödan. Daniels vänsterarm får representera det koreografiska. Ordet ”sparsmakat” får en ny innebörd.

Pernilla Wahlgren: ”Jag vill om du vågar”Detta är duellen med de största kontrasterna. Efter sparsmakat kommer låten med mycke av allt. Dock inte vid detta rep då man sparar på konfetti och pyroteknik. Pernilla är förkyld och mimar under repet. Jessica Marberger får vara stand-in. Till råga på allt ville ju Pernilla ha raka spåret till finalen för att kunna närvara på brorsans bröllop. Men tji blev det.Duell nummer 2: Pauline vs Crucified Barbara.


Pauline: ”Sucker For Love”
Cool låt och cool brud som inser att hon har tuggummit kvar i munnen när låten kör igång. Jag gillar gunget i låten och Pauline verkar betydligt säkrare på scenen än i Sandviken.

Crucified Barbara: "Heaven of Hell"
Wow vilken röst Mia har! Tonsäker och perfekt till denna låt. Det kommer bli en tuff fight mellan tjejerna och Pauline. Jag får fortfarande associationer till Finlands Hanna Pakarinen. Om det är bra eller dåligt låter jag vara osagt.

Duell nummer 3: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän vs NEO

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän: "Underbart"
Kalle är snorig och har vit gitarr dagen till ära. Trots detta tycker jag att Kalle sjunger bättre än i Sandviken. Dethär grabb (gubb)gänget känns onekligen som några udda fåglar bland alla de andra glammiga artister. Låten är onekligen vacker, lyrisk och romantisk. Ett tag trodde jag den var uträknad men....... inte så säker alls.
NEO "Human Frontier": Charmtrollet NEO med sin falsettröst steg ju som en raket förra veckan i Malmö. Killen verkar supersäker och hans stjärna har inte dalat ännu. Jag intervjuade honom i pausen och då berättade Neo att han är trött på att bli jämförd med Mika. Hellre BWO och Scissors Sisters. Kan han förmedla sitt stora leende och glimten i ögat så är han vidare. Utan tvekan.

PS! Ryktet säger att programledarna spelar pingis i källaren här på Conventum. Christine spörar visst Måns så det ryker om det.

Duell nummer 4: Alcazar vs Jessica Andersson

Alcazar "Headlines":
Discotime! Pernilla Wahlgren försvarar schlagerns position och Alcazar försvarar den neonfärgade disco-popen. Jag gillar den lugna inledningen. Faktum är att detta är bättre än fjolårets Alcazar. De bör ta sig vidare till nästa omgång och då finns stor risk/chans att de möter NEO och det kan sluta hur som helst. Det blir ingen självklar motorväg till Globen för Alcazar. Har ni tänkt på första textraden: "Got your number on my underwear".Jessica Andersson "I Did It For Love":
Omgångens första stråkinstrument - en cello på scenen. Jessica är den enda som har låtens scenkläder. Fläkten är i farten och då är det bra med långkjol för att få bättre effekt. Vackert och bra sånginsats men det blir tufft att fightas mot Alcazar!

Inga kommentarer: