lördag 6 mars 2010

Fredagspubliken röstade fram NEO och Crucified Barbara som vinnare

Ikväll är det dags för Melodifestivalens stora duellkamp. På Irland hade man sin stora kväll igår. Då tog Niamh Kavanagh hem segern med "It's For You!". Grattis! Nu kan alla som gillar Johnny-Logan-ballader pusta ut. Irland har hittat hem. Men Logan har inget finger med i denna ballad - här är det en kvartett som heter Niall Mooney, Mårten Eriksson, Jonas Gladnikoff & Lina Eriksson. 75% svenskt med andra ord. Niamh har tävlat en gång tidigare i Eurovision Song Contest. Det var 1993 med "In Your Eyes".


I Melodifestivalens andra chans är lördagens publika genrepet över. Artisterna uppträdde osminkade och det är väl nu som det stor piffandet börjar nere i Conventums garage. Ja det är där alla artistloger är belägna.

Efter fredagens genrep så gjordes en informell publikundersökning av Melodifestivalklubben, QX och Poplight.se. Överlägsen vinnare var NEO med Alcazar som god tvåa. En omöjlig kombination tyvärr. Går dessa två låtar vidare från sina respetive dueller så tävlar de ju mot varandra. Crucified Barbara är det andra bidraget som skulle gå vidare enligt fredagspubliken och med hänsyn taget till duellschemat. Allt kan med andra ord hända och jag ser fram emot Melodifestivalens med spännande avsnitt.

I kväll kommer jag att rapportera direkt under tv-sändning på http://www.oikotimes.com/ men inte från arenan utan från presscentret.

Källa/foto: eurovision.tv, SVT, Lilian

Inga kommentarer: