fredag 5 mars 2010

Intervju med Alcazar inför lördagens Andra Chans i Melodifestivalen

Åter igen - Alcazar är tillbaka i andra chansen. Det är ju inte första gången – hur känns det?
Det är fjärde gången i Melodifestivalen och tredje gången i Andra chansen för oss. Och det känns oerhört skrämmande. Men å andra sidan är det fantastiskt att vi får framföra vår låt igen.

Hur kändes det när ni inte lyckades ta er direkt till finalen? Var det en besvikelse?
I denhär tävlingen ska man inte ta något för givet och det gjorde vi inte heller. Naturligtvis hade vi gärna gått direkt till Globen liksom alla andra. Men andra chansen är en är en fantastisk möjlighet för oss att framför vår sång en gång till och övertyga alla om att “Headlines” är en perfekt Globen-låt. Den här gången gör vi vårt framträdande ännu bättre.
Ni duellerar mot Jessica Andersson – vad tycker ni om det?
Det är fruktanstärt oavsett vilken duell man hamnar i. Alla artister är ju otroligt begåvade, vackra och underbara människor. Nu är det en ballad och vi ÄLSKAR Jessica. Hon är en fantastisk sångerska. Hon är vacker och hon har en underbar sång. Det som är kul är att det är åtta helt olika låtar som tävlar på lördag. Coolt! Det skulle ha känts konstigt om vi hade tävlat mot en annan discogrupp.

Melodifestivalen 2010 är balladernas tävling. Är det en fördel för er att ni inte har en ballad?
Hmmm – inte nödvändigtvis. Det handlar ju om smak i slutändan. Vi har en annan stil som involverar sång, dans, show. We are the disco defenders! Vi försvarar vår stil med mycke färger (pink!) och up-tempo music. Eurovision need disco! (Observera! Andreas sa Eurovision – inte Melodifestivalen). Vi kompromissar inte. Det här är Alcazar och då är det hela paketet!
Har ni ändrat något i framträdandet sedan förra gången?
Bara små, små ändringar, typ kameravinklar. Det kommer inte publiken att märka. Det är helt enkelt samma sång, samma kläder.

Tack till Tess Merkel, Lina Hedlund och Andreas Lundstedt. Lycka till i morgon!
Ni kan lyssna till intervju här: http://www.mediafire.com/?zez5kdvtmog
Foto: Lilian, Lizbet Brittsten

Inga kommentarer: