lördag 20 februari 2010

Timoteij skräller i Melodifestivalens deltävling 3

Vinnarna i Melodifestivalens deltävling 3 blev förhandsfavoriten Darin och gräsflickona Timoteij som får nonstop biljetter till Globen. Äntligen en skräll som heter duga. Alcazar verkar vara den eviga andra-chansen-aspiranten som tillsammans med Crucified Barbara får ta en mellanlandning i Örebro.
Som tidigare påpekats så var detta omgångens starkaste startfältet och det var också upplagt för en balladfight. I förhandssnacket aspirerade Timoteij på en plats i andra chansen men knappast trodde någon att de skulle få kvällens högsta poäng och segla in till finalen som ett luftigt försommarmoln . Vid ytterligare genomlyssning så innehåller låten en dos ingredienser som en schlagerlåt i tiden bör ha. Lite svenskt, lite balkan-etno, "Ruslana-trummor", ett oskyldigt framträdande av fyra blonda söta tjejer som håller instrument i händerna. Detta kan bli riktigt farligt i finalen!
En kort resumé ger följande vid handen:
Kvällens skräll: Timoteij
Kvällens rymdchock: Elin Lanto och "Doctor Doctor".
Kvällens konstigaste framträden: Också Elin Lanto och hennes 3 skyltdockor med blixtrande ögonhålor.
Kvällen tjatigaste låt: Elin Lanto och Doctor Doctor". 2007 tävlade Lanto i Melodifestivalen med låten "Money". Undrar om hennes rop på doktorn beror på att pengarna är slut.
Kvällens mesigaste: Utan tvekan Erik Linder trista låt ”Hur kan jag tro på kärlek”.
Kvällens blåast fejkögon: Det blir en jämn kamp mellan Blue Man Group som uppträdde under rösträkningen och Erik Linders linser.
Kvällens snyggaste kläder: Getty Domain
Kvällens roligaste: Att Crucified Barbara får en chans till.

Alcazar borde få utmärkelsen för lång och trogen tjänst.Kör hårt i andra chansen. Ni är värda en finalplats!

Källa/foto: SVT, SR
PS: Tänk om Timoteij tar hem vinsten, hamnar i final i Oslo tillsammans med Finlands Kuunkuiskaajat. Det vore nästan som en landskamp i ishockey. Folkmusik med etnoinslag och blonda sångerskor spelandes dragspel. Förhoppningsvis sjungandes på svenska och finska.

Inga kommentarer: