lördag 27 februari 2010

Skräll igen i melodifestivalen - Anna Bergendahl direkt till finalen!

Wow - så kul att det skräller igen i Melodifestivalen. Anna Bergendahl med låten ”This Is My Life” sopade banan med förhandsfavoriterna och tog mest poäng av alla och en plats i finalen. Otroligt kul eftersom hon hade kvällens bästa låt och bästa röst!
Mindre överraskande var att Peter Jöback tog den andra finalplatsen. Han övervann därmed kvällen "hot", dvs skidåkande Charlotte Kalla. Jöback är proffsig, har en bra röst och gör ett bra framfröande. Men - jag klarar bara inte av dessa pekoral, svulstiga musikallåtar. Såååå tråkigt!
Nåjå -om trenden fortsätter så kan det skrälla i finalen också! Jag hoppas Jöback får en rejäl fight och inte tar något för givet.

Till andra chansen tog sig kvällens charmtroll NEO som enligt designern Marina Kereklidou såg ut som den döende Dandyn i sin outfit. Låt ”Human Frontier” har avancerat dramatiskt som favorit under de sensate dagarna. Kul! Grattis NEO. Även veteranen Pernilla Wahlgren får en andra chans. Det innebär att hon missar sin brors brällop på lördag. Too bad men det var nåt hon hade i beräkande.

Mest besviken är nog kvällens andra charmtroll Sibel. Hon var förhandsfavoriten som dalat dramatiskt i samband med repetitionerna. Jag tror att mycket berodde på låtens konstiga slut. Det kommer tre gånger och till slut fattar ingen när det egentligen är slut. Att tonårigarna i Noll disciplin hamnade bland de fem översta med ”Idiot” var nog en överraskning för mig och många andra.

Py Bäckman hamnade sist och jag är mest förundrad över hennes klädsel och glasögon. Kolla in detta foto från Expressen - visst är likheten med Ozzy Osbourne slående!

Traditionell schlager har ju lyst med sin frånvaro i årets Melodifestival. Kanske är det för att kompensera detta som man satsade på ett mellanaktsprogram i schlagerns tecken. Christine Meltzer och Måns Zelmerlöf tar sig an ett antal gamla godingar tillsammans med:
- Lill-Babs (ESC 1961, Norges MGP 1969, MF 1973)
- Ann-Christine Bärnsten (MF 1975)
- Claes-Göran Hederström (ESC 1968, MF 1975)
- Svante Thuresson (MF 1966, MF 1967, MF 1968, MF 1969, MF 1977, MF 2007)

I nästa vecka kommer Andra Chansen från Örebro och då ska åtta bidrag duellera om de två resterande finalplatserna. Såhär tävlar bidragen mot varandra:
Duell 1:
Artist: Pain Of Salvation ”Road Salt”
tävlar mot
Artist: Pernilla Wahlgren ”Jag vill om du vågar”

Duell 2:
Artist: Pauline ” Sucker For Love”
tävlar mot
Artist: Crucified Barbara ”Heaven Or Hell”

Duell 3:
Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän ”Underbart”
tävlar mot
Artist: NEO ”Human Frontier”

Duell 4:
Artist: Alcazar ”Headlines”
tävlar mot
Artist: Jessica Andersson ”I Did It For Love”

Det ska bli ytterst intressant.

Källa/foto: SVT, Expressen

Inga kommentarer: