torsdag 18 februari 2010

Dags bryta pojkidolstrenden i Melodifestivalen. Jag röstar på Crucified Barbara.

Melodifestivalens deltävling 3 har det starkaste startfältet såhär långt i turnén. Det kan bli en ballad-fight när rockballad (Johannes Bah Kuhnke), svensktoppsballad (Erik Linder) , powerballad (Darin) och hårdrocksballad (Crucified Barbara) ska slåss om finalplatserna.

Själv är jag mest spänd på två grupper som har helt olika bakgrund. Melodifestivalsveteranerna Alcazar och Melodifestivalsdebutanterna Crucified Barbara. Det som förenar är att båda banden startade 1998. En iakttagelse är att bidragen går ut först och sist, något som brukar vara en fördel. Min spekulation är att det är dessa som SVT vill se i finalomgången, men den utgången är långt ifrån given.

Det blir Alcazars fjärde försök i tävlingen (2003, 2005, 2009), även om sammansättningen varierat en del. Andreas Lundstedt, Tess Merkel har båda varit med från början och Lina Hedlund var också med ifjol.
Men vi ska inte glömma att Andreas har deltagit som soloartist 3 gånger (1996, 1997, 2007) och även tävlat för Schweiz i ESC 2006 med gruppen Six4One med låten ” If We All Give A Little”. Lina Hedlund har tävlat med sin syster Hanna 2002 med "Big Time Party" och så var hon solo 2003 med "Nothing Can Stop Me Now". Om nåt går snett så kan de i alla fall inte hänvisa till brist på rutin!

Ida Evileye, Klara Force, Mia Coldheart och Nicki Wicked heter tjejerna i metal-rockbandet Crucified Barbara. Bandets debutalbum "In Distortion We Trust" kom 2005 och det kan man kalla ett verkligt genombrott. Sen dess har man hunnit med diverse turnéer i Europa och Australien samt agerat förband till Motörhead.

Nu är det dags att bryta pojkidolstrenden i Melodifestivalen. Rösta på Crucified Barbara!

I väntan på lördagens deltävling tycker jag att ni ska kolla in Finlands bidrag "Työlki ellää" med Kuunkuiskaajat. Låten blir allt bättre och jag tror att tjejerna kommer att göra succé. Extra kul med "Arja-klappen" i refrängen. Videon har spelats in i Helsingforstrakten nånstans. - snö finns överallt!

Källa/foto: SVT, crucifiedbarbara.com)

1 kommentar:

Janne Lundqvist sa...

Voi, Voi! Finlands bidrag är jättebra!!