fredag 12 februari 2010

Melodifestivalens semifinal 2 – en tävling med frågetecken

Det är ytterst svårt att tippa vinnarna i morgondagens semifinal i Sandviken.
Det finns inga självklara bidrag som t.ex Ola i Örnsköldsvik. Eller så vänder vi på resonemanget och säger att många är kallade! Hur som helst kan tävlingen bjuda på överraskningar.

En snabbkoll i några tidningar och websidor tyder på att Kalle Moraeus & Orsa Spelmän har en bekräftad biljett till Globen. Inte omöjligt med tanke på tidigare framgångar, både på egen hand och i Benny Anderssons Orkester BAO. Någonstans läste jag att det finns viss likhet med landsplågan ”Du är min man”. Stämmer detta så blir spelmännen svåra att stoppa.

En annan förhandsfavorit är 19-åriga Eric Saade som är först ut. Går Eric vidare får Ola förbereda sig på tuff konkurrens. Glöm inte att låten är skriven av Fredrik Kempe som ju prickat in de senaste årens vinnare: Malena Ernman (ESC 2009) och Charlotte Perrelli (ESC 2008). Kempe vann redan förra veckan då han tog hem segern i Norges Melodi Grand Prix. Kempe dyker upp en gång till i och med att han snickrat ihop Peter Jöbaks låt ”Hollow” som tävlar i semifinal 4.

Sist ut är musicalartisten Hanna Lindblad men hennes låt verkar vara åt club-euro-disco-hållet. Många blir nog besvikna om de tror att hon ska leverera något i stil med “Singing In The Rain”. Det råder delade meningar om henne och det kan bli flip eller flop.

Fjärde gången gillt för Andreas Johnson och enligt en intervju i Expressen så är det hans sista försök i denna tävling. Nåja – vi har hört det förut eller hur. Kanske är det ett knep att säkra några extra röster på lördag.

Årets web-joker dyker upp i Sandviken med MiSt featuring Highlights. Den andra jokern är Pauline. Det är märkligt tyst om båda dessa två bidrag medan Dogge Doggelito och Anna Maria Espinosa nämns liksom i förbifarten. Bra eller dåligt – det återstår att se. Jag ser i alla fall fram emot en spännande tävling på lördag.

Artister och running order i Sandviken, semi final 2:
1. Eric Saade - ”Manboy”
Composers: Fredrik Kempe, Peter Boström

2. Andra Generationen & Dogge – ”Hippare Hoppare”
Composers: Vlatko Ancevski, Vlatko Gicarevski, Douglas Leon, Mats Nilsson, Teddy Paunkoski, Otis Sandsjö, Stevan Tomulevski

3. Anna Maria Espinosa – ”Innan alla ljusen brunnit ut”
Composers: Dan Attlerud, Stefan Woody

4. Highlights & MiSt – “Come And Get Me Now”
Composers: Mia Terngård, Stefan Lebert

5. Pauline – “Sucker For Love”
Composers: Fredrik "Fredro" Ödesjö, Andreas Levander, Johan "Jones" Wetterberg, Pauline Kamusewu

6. Andreas Johnson – “We Can Work It Out”
Composers: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda

7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – ”Underbart”
Composers: Lina Eriksson, Johan Moraeus

8. Hanna Lindblad - ”Manipulated”
Composers: Sarah Lundbäck, Hayden Bell, Erik Lewander, Iggy Strange-Dahl

(Källa/foto: VG, SVT. Montage: Lilian)
Andreas Johnsons bästa enligt min smak: "A little bit of Love" från Melodifestivalen 2007:

Inga kommentarer: