måndag 22 februari 2010

SVT väljer publicering istället för diskvalificering

SVT har lagt ut 1-minuters snuttar av låtarna i den kommande delfinal i Malmö. I går upptäcktes det att två av låtarna hade läckt ut, nämligen Peter Jöbacks och Sibels bidrag. Ett tag hotades låtarna av diskvalificering men efter att SVT konstaterat att orsaken är ett internt handläggningsfel så publicerar man istället alla åtta tävlande. På så sätt undviker man att Jöback och Sibel får en fördel. För de tidigare delfinalerna har låtarna lagts ut dagen innan.

Lyssna på låtarna här:
http://svt.se/2.123451/1.1870509/

Slovenien och Malta har valt sina bidrag i helgen. Jag hade gärna åkt på Eurovision Song Contest till Ljubljana nästa år men efter att ha kollat in deras final så lär det inte bli så. Årets vinnarlår ”Narodno zabavni rock” med Anzambel Roka Žlindere & Kalamari verkar vara fight mellan tjejen som gillar folkmusik, följaktligen iklädd i folkdräkt och rockkillen i skinnpaj (givetvis) som gör allt för att charma henne. Dethär är någon sorts 80-tals rockpastisch med folkmusik. Det är två låtar i en och jag blir alldeles mållös och vet inte vad jag tycka. Bedöm själva:


På lilla öriket Malta tar man Eurovision Song Contest på största allvar. I lördagens final tävlade 20 låtar och unga fröken Thea Garrett tog hem segern med operaballaden "My Dreams". Därmed fortsätter hon Maltas balladtradition som till stor del präglats av Chiara. Vackert men jag tror inte det blir nån resa till Malta heller i nästa år.


Källa/foto: SVT, Thea Garrett, rtvslo

Inga kommentarer: