lördag 23 januari 2010

Norsk Melodi Grand Prix med internationella inslag


Den norska semifinal 3 resulterade i engelsk-norskt och svensk-norskt i finalen.Svenska låtskrivaren Fredrik Kempe är säkert själaglad ikväll efter att operasångaren Didrik Solli-Tangen gick vidare med Kempe-balladen ”My Heart is Yours”. ”Det føles helt fantastisk!” Enligt Didriks egen utsago.Den andra finalisten blev A1 med ”Don’t Wanna Lose You Again”. "Vi var skikkelig nervøse, sier Christian Ingebrigtsen". Att dessa två låtar gick vidare var knappast någon större överraskning. Det var helt klart de bästa bidragen. A1 står för en internationell touch. Trion är till 2/3 brittiska och till1/3 norskt och skulle A1 bli de slutliga vinnarna kommer det säkert att ge en del röster från England och Irland.


Didrik Solli-Tangen har en skolad och tonsäker röst. Han levererade därmed också en typisk Kempe-opera-ballad. Om det skulle sluta med att Didrik Solli-Tangen vinner, vilket inte är helt otroligt, så får vi hoppas att Peter Jöback inte kommer någon musikal-story. I så fall finns det risk för Skandinavisk ballad-kamp av två giganter.
Mira Craig och Karoline Garfjell är klara för Siste Sjansen. Mira Craig skev Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2008: ”Hold On Be Strong” som framfördes av Maria Haukaas Storeng. Som för övrigt redan är klar för årets norska final med låten ”Make My Day”.

Nästa lördag är det dags för Siste Sjanse (Andra chansen) i Sarpsborg och då tävlar 8 bidrag om ytterligare två finalplatser. Det betyder två bidrag från de respektive tre semifinalerna samt de två bidrag som fått mest poäng av femte placeringarna. Dessa två annonserar ut av NRK under måndag.(foto:NRK)

Inga kommentarer: