måndag 11 maj 2015

Eurovision 2015: Djupa urringningar och punkigt värre sammanfattar dag 1

Några spridda intryck från måndagen när åtta länder (= Moldavien, Armenien, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Estland, F.Y.R. Makedonien) har gjort sin första repetition och dag 1 i årets upplaga av Eurovision är till ända.

Snyggast ’staging’ har Estland. Får de bara ordning på tonerna och Stig slappnar av så kan det bli hur bra som helst.

Jag trodde att vågade anspelningar på 3 minuter vara en saga blott i Eurovisionssammanhang. Tänk så fel jag hade. Moldavien laddar med polisuniformer i latex och man kan nästan tro att Village People har återuppstått i en ny version.

Djupa urringningar hör inte till ovanligheten i denna tävling. I år är det Trijntje Oosterhui från Holland som tar ledningen, tätt följt av Maria-Elena Kyriakou från Grekland.


Pris för bästa framförande bland dagens åtta går till "Autumn Leaves" och Daniel Kajmakoski från F.Y.R. Makedonia. Kul att låten är skriven av Joacim Persson från Örebro.Finlands skriver historia genom punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN), som framför den kortaste låten någonsin i tävlingens 60-åriga historia. Bandet fixade både repet och presskonferensen på bästa sätt. Låten är däremot in min ’cup of tea’.


Här får ni en resumé på 100 sekunder från www.eurovision.tv:Foto: Eurovision.tv (Andreas Putting, Thomas Hanses)
Foto Pertti Kurikan Nimipäivät: Lilian

Inga kommentarer: