onsdag 13 maj 2009

Sverige, Finland och Island i final på lördag

Visst måste man få man vara lite Nordisk patriot ibland. Glädjen var i allafall stor när det var klart att alla tre, Finland, Island och Sverige, är i final. Nu ska vi också få med danskar och norrmän på torsdag. Malenas framträdande kändes inte övertygande och jag ser med spänning fram emot resultaten som publiceras efter final. Är det månne juryn som räddat henne? Spänningen var olidlig innan det stod klart att Island tagit sista finalplatsen. Yoanna gjorde ett av kvällens bästa framträdande.


Waldo's People gjorde sitt bästa framträdande och hela finska fanklubben peppade dem så mycke som det bara var möjligt.


Kvällens katastrog var värdparet. Natalia Vodyanova var värre är befarat och verkar inte ha lärt sig några repliker utantill. Dessutom ver stackarn så nervör så den manligen programledare Andrey Malakhov fick stödja henne oavbrutet. Henke von Zweigbergk som bossar över sändning såg plågad ut och skakade bara på sin blonda kalufs. Natalia lär gå till historien som en värdkatastrof. T.o.m Karina Falck kan sägas vare en stjärna vid jämförelse.


Största skrällen för mig var att trallandet från Portugal tog sig vidare till final, men inte rockpojkarna från Schweiz. Även om jag inte gillar Portugals låt så är jag ändå glad att på se dem igen på lördag. Det är ett land som förtjänar lite framgång i dessa sammanhang och de är tuffa nog att köra sin egen stil.


Mest besviken torde Petr från Vitryssland vara. Vodkakampanjen räckte inte för att ta honom till final. Förresten är vårt vodkaförråd i garderoben tömt, men inte av oss. Vi har lämnat flaskorna till voluntär-kusinerna Dami och Nikita som sitter i hospitalitedesk här på hotellet och som hjälpte oss tillrätta i Metro-djungeln första kvällen.

Mest nervös måste Andorras Susanne varit när hon upptäcker att remmen till hennes gitarr gått sönder, ca 60 sekunder innan låten går igång. Snabbt som ögat dyker det upp silvertejp ur kulisserna och man räddar situationen. Även jag blev alldeles nervös.


Nu kan ingen längre klaga på öststatskoncentration efter gårdagens semifinal. Armenien, Bosnien-Herzegovina och Rumänien skulle kunna platsa i öststatskategorin och då skam ändå ha i bekatande att Rumänien har en lång ESC-historik.

Vi satt på rad 1 framför scenen och jag hoppas ni noterade våra ”Visit Finland” ballonger under TV-sändningen. Nu har vi jobbat gratis år Finska turistbyrån och marknadsfört landet för sisådär 100 miljoner TV-tittare. Här på bilden gör vi reklam för Sverige också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej hej! Klart jag såg!! God fortsättning där i Moskva.
Thua