måndag 11 maj 2009

Eurovision Song Contest är således officiellt invigdSå är Eurovision Song Contest officiellt invigd med röda mattan i värsta Oscars stil. Artisterna kom i olika kreationer från designer skapelser till vanlig jeans. Inne i Euroclub bjöds på en kavalkad av ESC-artister genom tiderna. Vad sägs om Maria Serifovic (Serbien 2007), Ruslana (Ukranina 2004), Teach-Inn (Nederländerna 1975), Dana International (Israel 1998), Dschinghis Khan (Tyskland 1979), TaTu (Ryssland 2003) och sist men inte minst, svenska schlagerdivan Carola med tillhörande vindfläkt.

Själv är jag mest imponerad över att ha fått en pratstund med en klassisk eurovisions veteran, nämligen tyska Ralph Siegel. Han har skrivet Montenegros år idag men har ca 2500 inspelade låtar på sitt samvete. Alla kommer ihåg klassiker som ”Ein Bisschen Frieden (1982), Dschinghis Khan (1979), Papa Pingouin (1980).


Innan invigningen gjorde vi några intervjuer med bl.a. Finlands Waldo’s People, Schweiziska Lovebugs sångare Adrian och Danmarks Niels ”Brinck” Kristensen.

Marko & Karoline - frontfigurer i Waldo's People

Intervjun med Waldo’s hoppas jag kommer i Hufvudstadsbladet på tisdag. Annars kan ni läsa den på engelska på: http://www.oikotimes.com/v2/index.php?file=articles&id=5747

I eftermiddag är det dags för den första dress rehearsal inför semifinal 1. Därefter blir det mottagning på Finska Ambassaden för pressen och jag är där i egenskap av att jag skriver för Hufvudstadsbladet. Som ni hör så ligger vi inte på latsidan och vi skriver så att fingrarna glöder mellan intervjuer och fotograferande.


Israels Noa & Mira

1 kommentar:

Anette sa...

hej Lilian!

Spännande tid du har framför dej.
Lyckat till!

hälsningar Anette