söndag 10 maj 2009

Carola gör entré med "Mr Eastern Eurovision" Filip Kirkorov


Hysteri rådde på Euroclub igår kväll när Carola gjorde entré med Mr Eastern Eurovision, Filip Kirkorov, vid sin sida. Hon har fått äran att uppträda på invigningspartyt i kväll. Andra celebriteter var Ukrainas Ani Lorak, som blev tvåa ifjol och vinnar-Ruslana från 2004 var gästartister. Philip Kirkorov, tidigare gift med storstjärnan Alla Pugatjova, dyker upp som gubben i lådan överallt. Han verkar ligga bakom alla artister som dyker upp från Vitryssland, Ukraina och Ryssland. Däremot har årets ryska artist Anastasia varit märkligt osynlig. Hon verkar inte vara speciellt poplär här pga av att hon kommer från Ukraina.

Söndag och många har tagit sovmorgon efter lördagens Ukrainska och Grek-Cypriotiska party på Euroclub. Så inte Roger och jag. Vi sitter här normal tid och att kunna avrapportera senaste nytt till er.
Modet är ju ganska universellt numera och det gäller även Moskva. Trots det så känner jag mig lite uttittad när vi åker metro, trots att vi numera är rutinerade resenärer. I morse kom jag på vad det beror på. Det måste vara skorna. Jag går i guld- eller silverfärgade sneakers medan alla ryskor trippar runt i högklackat. Ska man smälta in så krävs kurs på catwalken.

En normal standard metro-station

I eftermiddag ska vi intervjua Waldos People på deras hotell. Har Waldo hämtat sig från sin envisa förkylning eller ej? Han var hos doktorn häromdagen. Och kommer den nya koreografin att sitta som en smäck på tisdag? Vi får se till att vara uppsnofsade och klara innan dess för sen bär det direkt av till det officiella invigningspartyt på Euroclub. Redan igår var det trångt på klubben då de flesta fans och journalister nu kommit på plats.

Igår natt när vi kom hem fick vi höra talas om gasexplosionen här i Moskva och som verkar ha tagit 11 människors liv. När vi tittade ut genom hotellfönstret kunde vi se de flera hundra meter höga 35 lågorna på avstånd. 35 brandkårer bekämpade elden som nu verkar vara under kontroll. (bild från Iltalehti)


Visste ni att:
Det är 400 personer och 7 länder som samarbetar för att ni ska kunna titta på TV på tisdag, torsdag och söndag: Ryssland, Tyskland, Belgien, Storbritannien, Estland, Sverige och Finland som ansvarar för all pyroteknik. Henrik von Zweigbergk – Sveriges blonde, storväxte veteran när det gäller melodifestivaler är här och bossar över allt som rör sig på scenen. Det känns tryggt. I arenan finns 580 ton utrustning i form av ljud, ljus, kabel varav 140 ton hänger ner från taket. Det krävs 13.000 megawatt elektricitet för att genomföra TV-sändningarna.

PS: Teknikgänget spelat Eagles medan man väntar på att nästa land ska upp på scenen och öva.

1 kommentar:

Nina sa...

Hejsan!! Oj oj den där fastern vad hon får vara med, dina brors barn vill veta allt om intervjun(jag å). Ta det lugnt bland lågorna. Vi har firat morsdag idag medan du jobbat hårt med Roger i vimlet. Hälsa, kramar