söndag 18 maj 2008

Ukraina stod för årets ESC party


När Ukraina ställer till med fest så är det med besked. Gårdagens och nattens party var definitivt det som folk kommer att minnas från i år. Det var väl inte någon direkt överraskning när Philip Kirkorov är inblandad. Det var Philip som hade med sig egna limousiner till Helsingfors i fjol. Han gillar att synas och höras. Han gick väl i skola hos Ala Pugatjova eftersom han ju en gång i tiden var gift med henne. Nu för tiden verkar han gått över till mera manligt sällskap. Hade möjlighet att skaka hand med honom igår. Tack Mike för introduktionen! Det skulle kunna vara bra att känna Philip ifall det blir så att vi åker till Kiev nästa år.
Kvällen började med en ordentlig middag på stan - inget fast food igår inte. Sen var det dags att besöka det Irländska partyt som givetvis försiggick på en irländsk pub. Dustin The Turkey kacklade på men jag har tyvärr inte lyckats få pejling på vem som gömmer sig bakom rösten. Trots låten så var irländarna glada ändå, ölen flödade och många var i toppform när det var dags att gå till Ukraina på Euro Club.

Ani Lorak (bilden ovan) var kvällens storstjärna och hon uppträdde med sitt band. Inget playback här inte. Sen kom en lång rad av artister som gästspelade: Armeniens Sirusho, Maltas Morena vars låt heter Vodka. Passade ju bra på ett Ukrainskt partaj. Israels Boaz hade sällskap av Dana International som inte verkar ha åldrats desto mer sedan hon vann 1998 (eller så är man bra på skönhetsoperationer i Israel). Vitrysslands Ruslan Alehno som är riktigt söt. Dima från Ryssland ålade på som vanligt och jag tycker fortfarande att låten är usel. Sist men inte minst så dök Perelli upp och jublet visste inga gränser. Hon är extremt popolär bland fansen här. Men det var inte slut i och med detta. Kirkorov hade flygit hit fjolårets ukraninska - Verka Serduchka och hennes entourage i silver och glitterkostymer. Det var Dancing Lasha Tumbai och diverse andra låtar i samma stil.
Tro nu inte att vi ligger på latsidan här bara för att vi går på partyn nattetid. I dag har det varit presskonferenser och man kan ju inte sluta förundra sig över alla stupida frågor som folk ställer. Georgiens presskonferens var något annorlunda. Sångerska som heter Diana Gurtskaya, är blind sedan födseln. Eftersom låten heter Peace will come så hade man dagen till ära några vita duvor i guldbur som rekvisita. Diana pratar tyvärr ingen engelska men passade ändå på att marknadsföra sin nya parfym, som också delades även ut. Nu kan jag dofta som en äkta georgiska.
Maltas Morena verkar vara en av de gladaste deltagarna. här i Belgrad. Kan det bero på att låten heter Vodka? Den borde kunna kamma hem sympatipoäng från alla länder som ingår i Vodka-bältet. Och borde inte Absolut ligga på så man får ensamrätt till låten innan något ryskt märke snor den? Malta verkar ha en förkärlek för svenskar och i år är det Tomas, Markus och Nicklas som dansar och körar. De har bl.a jobbat med Nanne Grönwall och Carola. Ifjol var det Thomas "med håret" G-son som skrev Maltas låt.
I kväll är det officiell invigning på ESC veckan med grand reception på Palata Srbije.
Vitrysslands Ruslan Alehno (till vänster)
Diana från Georgien - efter att de vita duvorna släppts ut.

2 kommentarer:

Pål sa...

Det høres ut som dere har riktg kul. Jeg savner nok noe mer om Norges yndling, som mange her i landet tror vil gå til finalen. Selv er jeg usikker, selv om hun er en bra artist med en bra låt.

Kram fra kaldt Oslo - 4 c og litt snø den 17. mai.

Cathryn sa...

Hur går det för Spanien då? Den är låten är ju så dålig att den kan gå hur långt som helst!