lördag 17 maj 2008

Compact living i Belgrad

Det är tur att Roger och jag känner varandra så väl, för någon större privacy har vi inte på vårt flytande hostel. Compact living kallas det. Ni känner till Johann Stauss och hans An den schönen blauen Donau. Det var väl på 1700-talet som den skrevs och Donau har ändrat färg sedan dess. Nu är det smutsbrunt som gäller och det är inte så konstigt eftersom floden verkar fungera som soptipp. Allt möjligt kan flyta förbi som t.ex kylskåp, möbler och annat smått och gott.
Gårdagskvällen bestod av besök på Euro Club där Grekland och Cypern stod som värdländer. Även Andorra och Bulgarien uppträdde. Tveksamt om man kan kalla det ett riktigt uppträdande förresten. Alla, utom Cyperns Evdokia Kadi, var playback. Fegt tycker jag. I och med detta är jag nu mer positivt inställd till Cyperns låt Femme Fatale, även om jag inte tror den platsar i finalen. Efter detta var det bara att testa Belgrads taxisystem och bege sig till gamla stan där Azerbajdzjan hade party. En av årets nykomlingar. Givetvis var det folkmusikuppträdande och jag lovar att trummor - det kan man hantera i Azerbajdzjan. Ruslana skulle bli avundsjuk. Efter trummandet kom slutligen kvällens huvudpersonerna Elnur & Samir och de framförde sitt bidrag Day After Day i full utrustning. Kolla bilderna nedan.

Om ni skulle få för er att klaga på tv-sändningen, så vill jag redan nu berätta att det är ett svenskt team som sköter kamerorna och ett finskt team som tar hand om pyrotekniken, ljussättningen i arenans tak och sist men inte minst "Carola fläktarna". Jag trodde svenskarna hade patent på Carola-fläktar men icke. Det blåser nya vindar i Eurovisionens underbara värld.

Har bevistat ett antal repetitioner under dagen.
- Vitrysslands Hasta La Vista helt OK med schyssta lamp-glober på scenen.
- Lettlands pirater är bara så uselt och om de tror att de är roliga så har de fel. Eller så begriper jag mig inte på lettisk humor.
- Dansken Simon Mathew har fått kritik för att han ser så sur ut på scenen, så idag gjorde han krampaktiga försök att le in i kameran.
- England stod på scen för första gången idag. Andy Abraham har bra röst. Synd bara att han fått en sån slätstruken låt. "Even If" låter som en hybrid av Estlands vinnare 2001 och fjolårets Belgiska bidrag som passerade obemärkt förbi.
- Tyskland No Angels bidrag heter "Disappear" och det skiver jag under på. Mycket möjligt att de får årets jumboplats. Jag fasar för tjejerna ska fastna med high heelsen i sina tygstycken.
- Sist men inte minst såg jag Frankrike. Jag har fått en ny favorit! Sebastian Tellier är plufsig och inte speciellt vacker i sitt apskägg och Robin Hood frisyr. Men visst har karlen nåt, kalla det karisma. Och så levererar kören snygg gospelsång i sticket.

Nu är det tid att gå till Irländska partyt och kolla upp vem som är inne i kalkondockan. Sen dags för Ukrainas party som blivit flyttat till idag så att fjolårets Verka kan närvara.
PS: Har jag nämnt vi har 30 grader varmt ?

Även jag fick en chans att agera Azerbajdzjansk ängel.1 kommentar:

Marie sa...

Hej Lillian,

Jag följer dig med spänning, you go girl :o)
Jag längtar tills allt sätter igång här på TV på tisdag för oss som inte har nöjet att vara på plats. Hälsa Charlotte från mig :o)

Kram Marie