fredag 16 maj 2008

Belgrad - here we are, finally

Så är man då i den serbiska huvudstaden Belgrad. Vi möttes av strålande solsken och sommarvärme på minst 25 grader. Till vår förvåning blev vi också mötta av vår värd, som äger stället vi bor på. Tro det eller ej men vi bor på ett flytande hostel som heter ArkaBarka. Det ligger alltså i Donau och för att komma hit så går man genom en park. Oroa er inte - vi bor inte i sovsal utan har eget rum med dusch. Mycket idylliskt och gångavstånd till Beograd Arena och press centret och Euro Club i.

Eftersom det inte finns mycke utrymme till rast och ro så var det bara att spatsera iväg till press centret och hämta våra ackrediteringar. Genast mötte man ett antal bekanta ansikten från tidigare år. Vi missade precis Perellis presskonferens men hann med Ani Loraks (Ukraina). Hennes tema för dagen var att berätta om sitt arbete för stötta HIV positiva i världen.

Matvanorna har i vanlig ordning börjat på ett förkastligt sätt - dvs middag på Mc Donalds. Dessa Eurovisions resor är inga kulinariska höjdpunkter. Man får vara glad att man får i sig något ätbart överhuvudtaget.

Kan också berättar att vårt hem de närmaste dagarna ägs av vår serbiska värd Peki och hans grekiska fru Vicky. Kökskillen, som jag tror heter Christian, kommer från Chile, uppväxt i Grekland men bor i Barcelona, har ägnat 6 månader åt att lifta från Barcelona till Palestina för att göra en dokumentärfilm som handlar om hur ett sådant äventyr kan gå till. Av okända anledningar har han nu hamnat i Belgrad. Hängde ni med??? Jag är lite bekymrad för hans kokkonster då han levde på ris och chorizo under sin liftarresa. Vi låtsas vara yngre än vi är eftersom vi inte vill erkänna att vi höjer medelåldern på ArkaBarka med ganska många år. Nu är det dags att göra en snabb uppfräschning och göra entré på Euro Club, där grekerna och cyprioterna står för kvällens party.

Våra kompisar Mike och Daniel har redan varit här i en vecka och det är ju tur för de har fotograferat åt mig. Här får ni färska bilder på Charlotte från dagens repetion. Glitter micken är med på resan.


Inga kommentarer: