måndag 11 februari 2013

Melodifestivalen 2013: Kontrastfyllt resultat i deltävling 2

Louise Hoffsten och Sean Banan gick direkt till final i Melodifestivalens andra deltävling från Göteborg. Det kan man kalla kontrast i låtar och det var Hoffsten som stod för skrällen. Sean Banan var ju rätt given som finalist. Han verkar ha jobbat upp sin kredd sedan ifjol. Då kom det inte många positiva uttalanden om hans spexande eller om låten "Sean Den Första Banan". I år verkar media-etablissemanget ändrat uppfattning och "Copacabanana" har fått mer ros än ris.


Hoffstens "Only the Dead Fish Follow the Stream" har hon skrivit ihop med Eurovision-vinnarna från 2011, Sandra Bjurman och Stefan Örn, som skrev "Running Scared" för Azerbajdzjan. För mig är det en typisk Andra-chansen-låt men visst unnar jag Louise en finalplats. Andra chansen gick isället till Anton Ewald "Begging" och Erik Segerstedt & Tone Damli med "Hello Goodbye".

Delfinalens bästa låt var utan tvekan Felicia Olssons "Make Me No 1". Tyvärr var hon väl för okänd och då verkar inte kvalitet ha någon betydelse. Har konstaterat det många gånger tidigare - att lägga urvalsprocessen i händerna på ett telefonröstande folk är inte bra. En jury behövs även i delfinalerna som motvikt.

Foto: svt.se

Inga kommentarer: