söndag 10 februari 2013

Krista Siegfrids frieri gav biljett tilll Eurovisionen

Återstår att se om Kristas frieri också leder till giftermål framöver. Just nu har det i alla fall resulterat i en seger som innebär att Kaskötjejen från Österbotten representerar Finland i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö.

Låten ”Marry Me” kan närmast beskrivas som Lady-Gaga-light med en ding-dong-hook som sätter sig som ett tuggummi. Det är också tre minuter av show som är allt annat än ’less-is-more’. De som förväntar sig att Finland kommer med hårdrock eller ballader lär inte känna igen sig. Nu väntar istället giftermål med hela Europa.

Det var tight i toppen och spännande när jury avgett sina röster. ”Marry Me”, Mikael Saaris ”We should be through” och “Flags” med Great Wide North låg på samma poäng. När telefonrösterna kommit in landade Mikael Saari på andra plats och Diandra med ”Colliding into you” slutade trea.

"Marry Me" är skriven av Siegfrids tillsammans med Erik Nyholm, Kristofer Karlsson och Jessika Lundström.  För tredje året i rad kommer en Finlandssvensk artist att representera Finland i Eurovisionen. Låten är kaxig och specialskriven för att passa för tävlingen och Krista har både attityd och glimten i ögat, även om vissa röster i Finland kallat den antifeministisk. På scenen backades Krista upp av nio kvinnliga dansare och två backing vocals och showen behöver delvis omarbetas för att anpassas till EBU:s regel med max sex personer på scenen.

"Marry Me" har sina fans och de som inte gillar den överhuvudtaget. Oavsett vad man tycker så har jag en känsla av att Krista kommer att charma alla i Malmö


Krista Siegfrids fick sitt genombrott i musiktävlingen Voice of Finland 2012, där hon kom till final. Hon precis signats av Universal och ett album är på gång under 2013.


Kristas hemsida hittar ni HÄR

Foton: Kristasiegfrids.com, Lilian

Inga kommentarer: