lördag 23 februari 2013

Melodifestivalen 2013: Keps-Ulrik & Rock-Ralf till final

Bäst ikväll var Alcazar. De visade tydligt var schlagerskåpet ska stå. Vi har i alla fall fått två nya finalister - Ulrik Munther, som höll för favorittrycket samt Rock-Ralf Gyllenhammar. Det var också ganska väntat - äntligen fick hårdrockfantasterna något att rösta på. Ralfs "Bed on Fire" borde snarare heta 'Grandpiano on fire'. Ulriks budskap är "Tell the world I’m here" och han lyckades mobilisera tillräckligt med röster.


En andra chans får Malmös Behrang Miri med låten "Jalla dansa salwa" och Robin Stjernbery med "You"

Jag blev mest förvånad av att Terese Fredenwall blev femma. Jag hade henne på sista plats. Att Army of Lovers inte fixade det var förväntat. 'More is more' passar inte för lördagsunderhållning hos Svenssons, ifall den nu inte består av pyroteknik.

Nu återstår Andra chansen i Karlstad och det är synnerligen ovisst vem som tar de två sista finalplatserna. Oavsett så kommer årets finalfält att vara ganska så tamt. Just nu hoppas jag på att pyrotekniken får folket att rösta på Ralf. Han har den enda låten som sticker ut! 

Medan fredagens genrepet pågick här i Malmö hade Irland sin final. Vinnare blev en ung kille som heter Ryan Dolan med den anonyma låten "Only Love Survives". Inga hysteriska tvillingar i år och Irlands presskonferenser under Eurovisionen lär bli tråkigare än när Jedward höll hov 2011 och 2012.

Inga kommentarer: