söndag 24 februari 2013

Melodifestivalen 2013: Det blir en manhaftig final i år

Melodifestivalens fyra deltävlingar är avklarade. Nu återstår andra chansen och sen är det äntligen final.
Åtta finalister är framröstade och den manliga dominansen är i det närmaste total. Louise Hoffsten är den enda kvinna som lyckats kvala in i finalfältet. Christer Björkman kallar det 'Loreen-effekten'. Andra chansen domineras också av manliga artister och risken är stor att det blir ytterligare två killbidrag som tar sig till finalen.

Här kommer några intryck av tävlingen såhär långt.

Den enda låt som fastnat i huvudet av årets 32 bidrag är Behrang Miris "Jalla Dansa Sawa". Nu är han i andra chansen och har stora chanser att bli finalist.


Klädseln med klass och stil står Sylvia Vrethammar för. Klänningen är givetvis lång som det anstår en schlagerdrottning. Hennes bidrag "Trivialitet" är en charmig bagatell som jag hoppas kommer att spelas i sommar.


Ralf Gyllenhammar = eldig rock. Det lär vara finnar som står bakom pyrotekniken.Ralf sticker ut i finalfältet. Han är varken 'svensson-lagom', har inga dansare. Jag undrar om Melodifestivalen är som han tänkt sig. Ska fråga honom i samband med finalen.


Bästa total-make-over-tricket står Ulrik Munther för så han spolade kepsen i Malmö. Hans blonda lugg gav säkert extrapoäng. Kepsen åkte däremot på igen till efterfesten.


Bäst bröstdekoration står Jean Pierre Barda för - ja egentligen Camilla Thulin eftersom det är hon som designat Army of Lovers kostymer.

Låtarna har kritiserats granska kraftigt i årets upplaga av Melodifestivalen. Jag kan hålla med om att det varit jämntjockt. Behållningen är i mellanktsnumren och programledarna som har en ypperlig manusförfattare i Edward af Sillén.Kul att få byta några ord med en världsartist som Jenny Berggren från Ace of Base, tillika även röstcoach år Terese Fredenwall.

Sötast på efterfesten i Malmö var femman Terese Fredenwall och andra-chansen-Robin Stjernberg.Foto: Lilian, Dario

Inga kommentarer: