tisdag 15 maj 2012

Eurovision 2012: Ryska Babushki, pole dance, snattrande tvillingar

Buranovskiye Babushki från Ryssland samlade helt klart den största presspubliken under måndagen. Tanterna från byn Buranovo i regionen Udmurtia är onekligen ett udda och färgglatt inslag i årets tävlingsbukett. Totalt är grannies åtta till antalet men enligt reglerna får bara sex vara på scenen. Alla är dock med i Baku. Det måste nog ha farit många tankar genom huvud på dessa grannies den senaste tiden. Jag tror knappast de fattade vilken snöboll de satte i rullning i och med vinsten i Ryssland.

När tanterna vann i Ryssland fattade de visst inte först att de skulle vara i Baku. Framför allt var de bekymrade över potatisen som skulle sättas och vem som skulle ta hand om deras gubbar hemmavid. Igår fick vi veta att potatisen är i jorden och förhoppningsvis får gubbarna mat. Männen har bidragit med att tillverka nya näverskor till sina fruar tävlingen till ära. Tanterna skrev gladeligen autografer efter presskonferensen. Det gäller att leva upp till låttiteln "Party for everybody".Allt är möjligt i Eurovision-världen och Österrike skickar två ynglingar som kallar sig Trackshittaz. Visserligen handlar låten om att vicka på rumpan men det gjorde ju Finlands Fredi redan 1976 då han sjöng "Pump Pump". Om två poledansande och lättklädda tjejer räddar eller sänker "Woki Mit Deim Popo" får vi veta på tisdag nästa vecka.


Iklädda popcorn-kläder är Irlands mest kända enäggstvillingar Jedward tillbaks efter förra årets "Lipstick" succé. I år är de inte längre nyhetens behag men å andra sida har de under året byggt upp en enorm skara med fans - mestadels tonårstjejer - över hela Europa. Gissar på höga röstningstal från dem. Ifjol fick de 12 poäng från Sverige. Juryrösterna blir nog färre även om Jedward tagit in Eurovision-ikonen Linda Martin som coach. "Waterline" är en av många svenskskrivna låtar detta år.


Foto: Lilian, EBU

Inga kommentarer: