måndag 14 maj 2012

Eurovision 2012: Finland och Island i Baku-premiär under söndagen

Både Islands och Finlands representanter anlände under söndagsmorgon. Men de fick ingen rast och ro i Eurovision-land. Direkt in i hetluften och repetitionerna. Nedan kan ni lyssna på en intervju med Islands Greta Salome & Jonsi.

Pernilla var sist ut bland länderna som repeterade idag med efterföljande presskonferens. Pernilla gjorde mycket bra ifrån sig och hon var lika glad som vanligt trots att ankomsten till Baku var tidig söndagmorgon. Med sig har hon brodern Jonas, tillika kompositör av "När Jag Blundar".

Här intervjuar vi Islands duo Greta och Jonsi. Duo är för övrigt en ovanlig konstellation i år. Det är Greta som komponerat låten "Never Forget" och i juni får hon sin Masterexamen från Musikhögskolan i Reykjavik. Hon jobbar redan nu som violinist i Reykjaviks symfoniorkester. I den isländska delegationen finns Fridrik Ómar från Euroband som representerade landet 2008. Även Jonsi är rutinerad i Eurovisionssammanhang. Han tävlade för Island i Istanbul 2004.
Vi hoppas givetvis att alla Nordiska länder finns med i finalen om två veckor. Alla länder har bra låtar på sitt sätt och olika sinsemellan. I morgon är det dags för Danmarks Soluna Samay att repetera och hålla presskonferens.

Video, foto: Lilian, Roger och JP från Radio International

Inga kommentarer: