måndag 13 maj 2013

Eurovision 2013: Happening utan ålderssegregering & intervju med Schweiz

Man är aldrig för gammal för att medverka i Eurovision Song Contest. Förespråkare av ålderssegregering bör hålla sig på långt avstånd. Denna söta tant från Berlin torde vara den äldsta bland fansen. Hon är 103 år och nu är hon i Malmö. Ifjol träffades vi i Azerbajdzjan. Det finns med andra ord ingen orsak att kasta in handduken även om man uppnår 'medelåldern'.
Tro nu inte att tanten bara satt stilla i sin rullstol. Hon passade på att ta en sväng-om med Glen Vella som tävlade för Malta 2010.

Föredrar man att medverka på scenen så fungerar det också bra. I schweiziska gruppen Takasa är basisten 95 år. Gruppen är egentligen från Frälsningsarmén men får inte kalla sig så då Eurovisionen ska vara opolitisk och neutral vad det gäller religiösa symboler. 'Takasa' är swahili och betyder 'att rena'. Det är den officiella betydelsen. Det finns också en inofficiell - The Artist Known As Salvation Army.Oavsett man är entusiastisk tant i rullstol eller basist i Frälsningsarmén med god kommunikation till han där uppe, så är man är man aldrig för gammal för Eurovision Song Contest.

Foto, video: Lilian & Roger

2 kommentarer:

Maria Henricsson sa...

Ella är från Berlin i Tyskland. =) Inte Belgien.. =)

Lilian sa...

Tack Maria för rättelsen :)