fredag 24 februari 2012

UMK 2012: Semifinal ikväll och 7 blir 6

Ikväll ska Finlands sju semifinalister bli sex och inför morgondagens final. Jag befinner mig i Helsingfors ishall och inväntar kvällens TV-sändning. Fick som hastigast några bilder av kvällens artister.Pernilla Karlsson blev extra glad eftersom hennes låt "När jag blundar" vann Viisukuppilas fan-omröstning som den populäraste låten. Grattis!

Stig är den längst deltagaren och verkar vara rustad för kallt väder, att döma av mössan. Hans låt "Laululeija" är en sång om hans försvunna kärlek som han gärna vill ha tillbaka. Jag är ju inte så hemma bland finska artister men Stig berättade att han egentligen heter Pasi och att hans tidigare artistnamn var Stig Dog. Nu har han ändrat stil och blivit mer känslosam istället för satirisk och "Laululeija" är en låt som exemplifierar hans kommande album.

Kanske passar det bra då att Stig och hans gäng ska åka med husbil till Baku, ifall de vinner. Då kan de promota sin musiken undervägs. Det kommer säkert ta några veckor. Men först ska vi se hur utgången av tävlingen blirInga kommentarer: