lördag 18 februari 2012

Molly Sandén och Björn Ranelid feat Sara Li till finalen

Björn Ranelid skriver historia som den första litterära personligheten och Augustvinnaren som kvalificerar sig till Melodifestivalens final. Sällskap får han av Sara Li som står för eurodisco-beatet i låten medan Ranelid reciterar sin egen text "Mirakel" med full intensitet. Bidraget lär dela svenska folket i för och emot. Oavsett vad man tycker så verkar ingen vara oberörd.

Att Molly Sandéns låt ”Why Am I Crying” var kvällens emotionella höjdare råder det inget tvivel om. Separationen från fjolårsvinnaren har varit gynnsam ur ett låtskrivarperspektiv. Såhär långt finns det inte många ballader som är på väg till Baku och jag skulle inte ha något emot om Molly får den svenska biljetten. Dethär är dessutom ingen traditionell schlager-ballad utan en modern version som kan tilltala Europa. 

Andreas Johnson med "Lovelight" och Youngblood med "Youngblood" är vidare till Andra Chansen. 

Utslagna blev Mattias Andréasson, Love Generation, Maria BenHajji och Carolina Wallin Pérez. Mest besvikna lär nog Love Generation vara som tog sig till Andra chansen ifjol och i år räckte det inte ens till kvällens superfinal, trots ett proffsigt framförande.

Efter tre deltävlingar har vi följande resultat:
Direkt till finalen 10 mars:
Loreen
Dead by April
David Lindgren
Ulrik Munther

Molly Sandén
Björn Ranelid feat. Sara Li


Till Andra chansen:

Sean Banan

Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
Top Cats
Timoteij
Andreas Johnson

Youngblood


Foto: SVT, Lilian

Inga kommentarer: