fredag 17 februari 2012

Finland: Aili och The Spyro är ute ur UMK 2012

De manliga artisterna ligger bra till i Finlands uttagning till Eurovision Song Contest. I UMK 2012 är det manliga huvudrollsinnehavare i fem av de sju bidrag som är kvar. I fredagens livespelning deltog nio bidrag och två blev utslagna efter att juryn sagt sitt. Det var Aili och The Spyro som fick respass. Själv hade jag gärna haft dem kvar i utbyte mot Freeman & Uusi Fantasia och Iconcrash.

Tittarna kommer nu att kunna rösta bland återstående bidrag och baserat på detta försvinner ytterligare en låt inkommande fredag och vi har sex låtar kvar till lördagens final.

1.Kaisa Vala: ”Habits of Human Beings”.
Bra refräng. Det finns inslag av Scissors Sisters och en blek Lady Gaga.
2.Mica Ikonen: “Antaa mennä”.
Mica och hans band verkar stortrivas på scenen. De utstrålar självförtroende och njuter av sina tre minuter. Bra popsång i bästa hantverksstil med lite west-coast influenser. Min absoluta favorit tillsvidare.

3.Freeman & Uusi Fantasia: “Noitanainen”.
En konstig mix av artificiell disco och symfonirock. Till låtens försvar skulle vara att den innehåller en modulation men den räcker inte så långt.


4.Iconcrash: “We are the night”.
Uppdaterad glam-rock. Helt OK låt men sångaren är för klen i rösten.


5.Pernilla Karlsson: “När jag blundar”
Snygg, enkel och känslosam. Kul att det finns en låt på svenska i slutstriden. Den är en hyllning till Pernillas mamma, som också är mamma till brorsan och tillika kompositören.


6.Ville Eetvartti: “Lasikaupunki”
Modern contemporary pop som helt klart vunnit på att framföras live. Skulle troligen fungera bättre på engelska.


7.Stig: “Laululeija”
Om det existerar nåt som kallas finska reggae så antar jag att det är Stig. Töntigt men låten fastnar som klister.


Foto: Yle.fi

Inga kommentarer: