lördag 12 maj 2007

Temperaturen stiger inför kvällens final

Om mindre än 12 timmar vet vi vem som är årets vinnare. Fortfarande kan allt hända. Rubrikerna i finska tidningar idag verkar mest handla om SVT's och vissa svenska journalisters attack på YLE. Dessutom grälas det inom den svenska delegationen, speciellt mellan The Arks manager och Christer Björkman. Det är väl nerverna som spökar. Kanske börjar man få kalla fötter och svenskar/SVT har ju aldrig varit några bra förlorare i Eurovisions-sammanhang...... Då är det bra att redan nu börja leta efter syndabockar. För det kan väl inte vara så att Sverige inte längre är det regerande Eurovisionslandet? Jag hoppas ni hör min sarkastiska underton. Ingen skugga skall dock fall på The Ark. De gör ett toppenframförande och jag gillar dem och för deras skull så hoppas jag att det blir en placering inom topp-10. Däremot verkar folket runtom kring ha en viss attityd som inte uppskattas av alla.

Programledarna har fått med beröm godkänt och speciellt charmiga Mikko. Alla mina utländska kompisar är mycket imponerade över att de verkar så avslappnade och samspelta. Alla minns katastrofparet i Aten ifjol.

Om man nu ska klaga på något så är det arrangemanget av semifinalens efterfesten. Många gäster kom vi ca 3-tiden eftersom man varit på presskonferensen och då är det ganska självklart att ingen blir glad när musiken tystnar och lamporna tänds vid halv 4-tiden. Är finska myndigheter så stelbenta att man inte beviljar förlängda öppetider i ett sånt här sammanhang? Fy skäms! Det ska bli intressant att se hur efterfesten blir i natt. Då är den inte på Euroklubben utan i Mässcentret i närheten av Hartwall-arenan. Men eftersom det bara är press, medverkande och speciellt inbjudna som får komma så lär det nog vara ytterligare en efterfest på Euroclub. Och den kanske är trevligare.

Det känns redan lite vemodigt att denna fantastiska vecka börjar närma sig sitt slut. Alla vi som varit här tvingas lämna vår isolerade schlagerbubbla och återvända ut i verkligheten igen. Men ännu återstår det bästa och mest spännande - kvällens final.

2 kommentarer:

Magdi sa...

Hej Lilian,
Ha det så kul ikväll. Vi sitter framför TV-n, hoppas vi ser dig igen...
Puss o kram
Magdi & Árpád

Magdi sa...

Heja Ungern!