onsdag 9 maj 2007

Debut i direktsändning iklädd svandun

Allt kan hända i dessa Eurovisions-sammanhang. Igår kväll vid 10-tiden blev jag uppringd av en kille som gör Eurovisioninlägg i ett morgonprogram. Det kallas SubTv och tillhör på något sätt MTV (som är en reklam tvkanal). De ville göra en intervju med en "internationell" (i detta fall svensk-finsk) eurovisionsfan. Givetvis kunde jag inte tacka nej till detta. Men det kändes ganska segt när jag steg upp klockan 6 i morse efter 5 timmars sömn. På med smink och iväg i taxi till studion. Jag visste inte speciellt mycket om programmet men tänkte att det kan nog vara bra att ta med lite svandun. Yes - programledare köpt min idé så nu har jag gjort en ståndsmässig debut i direktsändning iklädd 3 st bo'oa (givetvis hade jag kläder på också) och jag har även draperat programledare med 2 bo'or.
Gårdagen var den stor party-kvällen/natten. Många länder valde att ha sina promotiontillställningar innan allvaret börjar med publika generalrepetitioner idag. Först ut var de Nordiska länderna. Kl 18 var det Vikingparty på Euroclub. Samtliga artister, utom The Ark uträdde live på scenen för press och speciellt inbjudna gäster. Nästa party började kl 21 och då var det "The Big 4" som stod som värdar på Euroklubben. The Big 4 är Frankrike, England, Spanien och Tyskland. Dessa länder har alltid en garanterad plats till finalen och behöver inte kvala oavsett hur dåligt de placerade sig året innan. Som t.ex ifjol när de hamnade på de fyra sista platserna.

I år har The Big 4 skärpt till sig rejält och alla länder har riktigt bra låtar för att vara i detta sammanhang. Tyskland har blivit min nya favorit. Roger Cicero är en fantastisk jazzsångare och han gjorde ett bejublat framträdande igår kväll tillsammans med sitt band. Spanska pojkbandet gjorde lite Take That-låtar, Englands The Scooch dök up i rosa flygvärdinne-mundering och alla engelska fans jublade. Trots att ingen gillade låten när den vann. Nu har man ändrat sig. Dom söta franska pojkarna gjorde a cappella låtar så att hela dansgolvet gungade. En massa gästartister från de andra deltagarländer uppträdde också. Jag hann inte lyssna på alla men jag hörde att totalt skulle 20 länders artister uppträda.
Efter The Big 4, så blev det ett snabbesök på nattklubben LUX, där Cypern och Greklande hade sin tillställning och där också Turkiets Kenan Doğulu gästspelade. Målsättning var att ligga i sängen kl 1 och den logistiken höll så när som på 5 minuter och då hann vi även med en köttpirog med två knackkorvar på hemväg. Det är inte alltid lätt att pricka in måltider i detta hektiska schema och några besök på gourmetrestaranger har inte hunnits med. Överhuvudtaget så krävs logistik och planering för att hinna med så mycket som möjligt och ändå har tid för att sova och äta.
Idag på eftermiddagen ska jag gå på genrep inför semifinalen. Då sker det inför publik och det ska bli ytterst spännande.

Bilder från ovan (foto: Lilian):
- Efter direktsändning i SubTV - utan svandun. Det blev för varmt.
- Raijanair - en finsk dragshow grupp som var på The Big 4 party igår
- Danska Drama Queen
- Norska Guri och hennes körtjejer sjöng a cappella - I got a friend.
- Isländska Eirikur rockade loss med bl.a David Bowie.
- Presskonference med The Ark
- Greklands Sarbel är också ett populärt intervjuobjekt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt samma öde (mat och väckning) gäller svanboeassistenten.
Roger

Anonym sa...

Hej,
Vilken tur att du hade svanarna med dig. Se till att assistenten polerar boan så att den blänker inför nästa framträdande. Hur ska detta sluta ....det är nog lika bra att be om autografen på en gång.

Kram från Eva-Maria

marianne sa...

Och Roger klarade packningen galant kan jag förstå
Han är väl van efter alla år av resande!