fredag 11 maj 2007

Mellan- och Östeuropa visar var skåpet ska stå


Bilder från fredagens genrep som Roger har fotograferat: Från ovan: Spanien, Irland, Finland, Slovenien, Grekland, Sverige, Ukraina, Storbritannien, Turkiet, Moldavien.

Vi var ganska många som befann sig i någon form av chocktillstånd igår kväll då resultatet från semifinalen var ett faktum. Själv hade jag tippat 6 av de 10 rätt - ja egentligen 7 om vi inkluderar Ungern eftersom det var en låt som jag trodde kunde klara sig och det gjorde den.

Största överraskningen var Andorra som inte gick vidare. Det mest självklara var Lettland som tyvärr klarade sig. Mest besviken är jag över att Holland eller Danmark inte kom vidare. Det som i alla fall är positivt är att alla låtar (med undagntag för Lettland) är helt OK och ingen av bottennappen klarade sig.

Nu är det ju långt till jul men kan jag få önska nåt i alla fall ? Snälla alla ni som läser denna blogg - RÖSTA INTE PÅ LETTLAND eller UKRAINA imorgon i finalen ! För min skull. Please. Personligen hoppas jag på ett under, dvs att Tyskland eller Ungern ska vinna. Mer realistiskt är dessvärre att ettan kommer från Slovenien, Ukraina eller Lettland. Alla Eurovisions fans åker gärna till Ljubljana men helst inte till Riga eftersom så många redan varit där 2003. Samt att Bonapartes Il Divo låt avskys av de flesta. Ukraina och Minsk vill heller ingen åka till.

Eftersom det nu är så många mellan- och östeuropeiska länder i finalen, så kanske det kan förbättra The Arks läge. Det kan också gynna dem att ingen av rocklåtarna gick vidare. Idag har vi varit på första genrepet inför finalen och allting är långtifrån klart. Bland direktfinalistern så är Ryssland och Grekland favoriter bland publiken om man ska bedöma enligt applåderna. På lördag lär vi veta vart nästa års resa ska gå, men jag räknar med att det inte blir Finland igen även om Hanna Pakarinen gör ett gott dagsverke.

1 kommentar:

Anonym sa...

Överväger att lägga av med ESC om Ukraina vinner igen... Vill inte det! Vill inte! Vill inte! Är beredd att betala för att slippa en ukrainsk seger. Efter dagens rep lutar det nog - dessvärre - åt att de tar hem förstaplatsen. Suck. // Peter, Melodifestivalklubben
http://www.gylleneskor.se/blog/index.php?display=view_blog&blogger=Peter