söndag 13 maj 2007

Rätt låt vann

Så vet vi resultatet från 2007 års Eurovision och jag kan konstatera att rätt låt vann. Trots att det fanns så många saker som talade emot Serbien. En ballad sjungen på serbokratiska, ingen flashig scenshow och en snygg modellbrud som sångerska. Otroligt att människor i hela Europa kan beröras av en sång där man inte förstår ett smack av texten:

Gladast är jag för att Lettland floppade och att Ukraina inte vann. Jag tror att Ukrainska tv'n själva var ganska nöjda med resultatet. De hade inte haft resurser att ordna tävlingen åter igen med bara 2 års mellanrum.

Det är mycket snack om grannpolitiskt röstning men då vill jag bara påpeka 2 saker: Serbien fick poäng av flertalet länder precis som Lordi ifjol. Glöm inte heller att The Ark fick sina högsta poäng från Island, Norge, Finland och Danmark.

Jag kan bara tänka mig vad som står i de svenska tidningarna idag. Både ishocky floppen och sedan kommer Ark efter Finland i Eurovisionen. Naturligtvis skylls det säkert på kamerateknik och annat trams men då villa jag bara säga att det tycker jag är skitsnack. SVT bör nog ta sig en funderare över vad man vill med tävligen i fortsättning. Kanske vore det bästa om man höll sig till att ordna den svenska uttagningen eftersom det ändå verkar vara den enda som räknas.

Jag återkommer med mer detaljer kring gårdagen och Roger meddelar alla att han också återkommer - framför allt med synpunkter kring efterfesten.

2 kommentarer:

Krigar'n sa...

Lilian
rätt låt var det inte
jag säger bara ungern
Krigar'n

Anonym sa...

Tjenixen
Chocken från söndagsmorgonens ”valomerkki” 03.30 börjar lägga sig men det gjorde ett sår i min patriotiska finska själ och undrar om det läks nånsin- nej det gör det ej men hoppas jag glömmer det!
Kom att tänka på hur jag skämdes under Lahtis skid-VM när finländarna djupdök i dopingträsket, det här va på samma nivå för mig. Till all tur hade jag de serbiska färgerna på bo-orna runt halsen och ej de finska.
Ni kan tänka er att förvåningen är stor när lamporna tänds 03.30, musiken tystnar och de utländska gästerna undrar att vad skall nu hända!
Och småningom börjar vakterna säga till gästerna att vi har stängt- klockorna bara stannade för mig totalt, blodet rusade genom ådrorna i Räikkönen fart( och hoppeligen tog lite kalk med sig) och även om den vitryska miljardären sagt att vi tar ett plan och åker till Minsk och festar så tror jag att det blivit ett nej från min sida, var så förbannad på detta stenålderssystem. Fattar man ingenting om marknadsföring, business, flexibilitet eller service- en 400 meterslöpare skall ju springa i mål det räcker ej att sluta på de första kalksträcken!!!
Finnarna är ju vana vid 3.30 men nu va ju majoriteten utlänningar som just kommit på feststämning efter en extremt lyckad vecka & final i Hesa. Dessutom va festupplägget helt suveränt vad gäller mat, dekorationer, cirkusuppträdande, musik och så kommer denna groda, kalldusch- perkele!
Säkra källor berättade att man hade fått fortsätta ”festen” ute i hallen eftersom det ej va utskänkningsområde men vem vill göra det i entéhall utan servering och musik.
Det måste va nån med mindervärdeskomplex som ej beviljat tillståndet eller ville visa makten- denna typ skulle eventuellt få jobb vid ryska passpolisen.
Räknar fullt med att detta ej kommer att hända i Belgrad eller vilken destination det blir 2008.
Just nu så känns det som det är helt ok att det tar 42år innan nästa Eurovision ordnas i Hesa.
Roger