tisdag 1 maj 2007

Välkommen till Lilian's Eurovision blogg

Hej. Eurovision Song Contest i Helsingfors närmar sig med stormsteg och just idag är det bara 1 vecka kvar tills semifinalen går av stapel i Hartwall Arenan. Jag åker till Hesa (finlandssvensk slang för Helsingfors) på lördag 5 maj och har påbörjat min packning. Här krävs logistik eftersom jag skall medföra 10 st svanduns bo'or (heter det så?) i resväskan. Anledningen är att min schlagerkompis Roger har gått in för denna utstyrsel i år - istället för flaggor. Själv befinner han sig på jobb i Medelhavet någonstans. Om ni är intresserade av färgerna på dessa bo'or så är de: vita, röda, blåa, gula, svarta. Samtliga i dubbla uppsättningar. Ja vad gör man inte för att leva upp till vår placering på rad 1 framför scenen! Cyperns flagga kommer dock att medföras eftersom vi saknar den gröna boa-färgen.

Eftersom jag fortsättningsvis anser mig vara Finlandsvensk trots mina 22 år i Stockholm, så är det ju mycket speciellt att få vara med om detta evenemang i Finland. Vem hade trott det? Ja inte jag, trots att jag har sett denna tävling sedan barnsben i Österbottniska Kronoby. Gissa om det kändes häftigt när Lordi vann i Aten ifjol! Och att jag råkade vara där. Det är med spänd förväntan som jag ser fram emot arrangemanget och hur finländarna kommer att klara detta.

Ni kan ju säkert ana vilken musik det är som spelas hemma just nu..... Det gäller ju att lyssna in sig och ha bilden klar för sig innan jag landar i Hesa. Att vela i det skedet är inte bra eftersom ALLA kommer att ha en åsikt och då gäller det att inte låta sig påverkas, utan veta var man står. Just nu pågår en process där jag försöker reda ut begreppen kring bidragen och eftersom det är 42 länder att ta ställning till så är det inte helt lätt. Jag återkommer snarast med mina synpunkter och ser med spänning fram emot dina kommentarer på detta.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart Lilian; jag ser fram emot rapporter från festivalen om viktiga saker såsom skor, svansföring, glitter och glamour!

Ha det så bra i Hesa - och må svanboorna överleva färden över (och framförallt hålla kvar alla fjädrar under själva festivalen och partajandet…)

Rock on!!! Eller tjaaa...Schlagra på helt enkelt ; ) !!!
Allt gott!
/Eva

Anonym sa...

Bra Lilian att du håller oss mera okuniga informerade om vad som händer. Hesa tycker jag låter lite väl mycket muminsvenska. Ha det så bra.
Beni

Anonym sa...

Jaha Lilian nu ärdu i startgroparna riktigt ordentligt hör jag.Vi får ju hålla tummarna förstås att rätt låt vinner den dagen...Ha det gott på alla vis,ser fram emot alla kommentarer.Hej från Virsbo-moster.

Anonym sa...

Coolt! Vi ses i Hartwall nästa onsdag. Kram, Cathryn

Anonym sa...

Hejsan kusin,
Du har intressanta tider på kommande! Jag har trillat av eurovisionen för länge sen tyvärr.
Men det är klart att finalen måste man ju se!
Ha det bra och heja heja Finland!!

Scandinalien sa...

Kan vi kanske få lite förhandstips? Vilka ligger bäst till enligt din mening? Mina gissningar brukar ju inte vara nåt vidare...

Lollo Jansson sa...

I can not believe a year has passed already...thank you for keeping us updated...Will keep an eye out for your inputs and opinions in regards to this important yearly event...Speak soon and take care, LovL!

Stefan sa...

Ser fram emot dina referat kära kusin.Jag brukar inte riktigt orka med hela tävlinge.Å i år tror jag inte att Hanna håller måttet.Ha så kul i Helsingfors.

TJOHO sa...

Skulle vilja vara med, men jag och några stycken till tar hand om Sveariket under den dryga veckan ni är där. Ser fram emot mycket trevligt läsning, men det viktigaste av allt tipsa oss om den rätta låten, så vi röstar säkert och tryckt den 12, inget kul med alla fel en har gjort genom åren.

Anonym sa...

Heia Lilian og hennes assistent Roger! Vi forventer gode inside-rapporter og mye skvaller. Ha så kul! Kram Pål

Annika sa...

Jag var på 40års fest och "provdansade" till några av låtarna. Även om jag gillar The Ark så var den hopplös att dansa till, Danmarks låt är tråkig i verserna men tar sig i refrängen, Vitryssland funade inte heller så bra. Men nu är det ju inte en danstävling som skall bedömas :-). Må bästa låt vinna. Hoppas ni får det riktigt roligt i Hesa båda två!
Kram Annika

Anonym sa...

Hej!

Javisst har vi det kul i Hesa men körigt säger jag bara. Här prioriteras ej krog med bra mat utan lihapiirakka & junkfood lever vi på.
Och väckning 06.00, vem fan trodde att man skulle hamna ut för det på en schlagervecka när man så att säga är på semester- men värt att stiga upp, chefsredaktören berättar mer. Och visst har vi redan ny haft nytta av fjäderboorna och inte har repetitionerna ens börjat!!!!!

Roger

Anonym sa...

La Voix fast annorlunda:
http://www.youtube.com/watch?v=nKdE_0peeBU&feature=channel_page