söndag 22 februari 2015

Melodifestivalen 2015: "Don't stop jojking" är budskapet från deltävling 3

"The battle of jojk" kan bli verklighet i Eurovisionen. Jon Henrik Fjällgren jojkade sig till finalen i deltävling 3 och ungefär samtidigt fick Finland ett jojk-bidrag till sin final UMK2015. Mamma-dotter-duon Solju tog sig vidare med låten "Hold Your Colours" skriven svenska Ylva och Linda Persson eller One Voice som de kallar sig. Nu återstår att se om Norge ställer upp i jojkbataljen när de har final 14 mars - samma dag som den svenska. Finlands final är inkommande lördag.

(Foto: YLE)

Mellodeltävling 3 bjöd annars på både överraskning och besvikelse. Kul att "Don't Stop" med Isa tog sig till final med årets enda glada uptempo låt - så här långt. Tråkigt att Kristin Amporo får ta omvägen via andra chansen. Kvalitetsmässigt har hon Melodifestivalens bästa låt. Det lär knappast finnas något bidrag i nästa veckas startfält som kan konkurrera ut "I See You".

Förstår fortfarande inget av scenografin till jojken. Om det finns en röd tråd så vore det intressant att ta del av den. Halloween-spökena hör annars hemma i november - inte februari . 

(Foto: Stina Stjernkvist, SVT)

Programledarna Sanna och Robin får fortsatt ros för sina insatser. Däremot kändes det evighetslånga Kalle Moreaus inslaget som konstgjord andning. Om tävlingsbidragen var över snittet så var övrig underhållning sämre än i deltävling 1 och 2.   

Lyssna på Finlands bidrag till jojktoppen:Resultat deltävling 3:
Direkt till final:
Jon Henrik Fjällgren - "Jag är fri (Manne Leam Frijje)"
Isa - "Dont' Stop"

Andra chansen:
Andreas Weise - "Bring Out the Fire"
Kristin Amparo - "I See You"

Utslagna:
Ellen Benediktson - "Insomnia"
Kalle Johansson - "För din skull"
Andreas Johnson - "Living to Die" 

Inga kommentarer: