fredag 20 december 2013

Sydafrika och en armlängds avstånd från vilda elefanter

Djur, djur och mera djur! Vår första safariutflykt är avklarad och vi har varit öga mot öga med elefanter, lejon, noshörningar och lite annat smått och gott.
Delar av ressällskapet gör sig redo för första safarin, klockan 6 på morgonen.

Nog är det bra maffigt att ha djuren på armlängds avstånd utan att de verkar det minsta berörda. Enligt vår chaufför och guide är de vana vid jeepen och ser den inte som något hot. Hur det är med oss passagerare vet jag inte men vi var uttryckligen förbjudna att stå upp i bilen då det skulle kunna leda till obehagligheter.


Klumpiga noshörningar rör sig snabbare än man tror. Inte är de vackra heller. Känns som urtypen för urdjur.

Betydligt smidigare och elegantare är nyalorna, som är en sorts antiloper.Loja lejon vilar ut efter natten.

Det tog oss 24 timmar att komma till i Kariega Game Reserve som ligger ca 130 km öster om Port Elizabeth. Det är ett 10.000 hektar stort område och vår River Lodge ligger bedårande vackert till med utsikt över Bushman River.

Resan gick via Istanbul medan vårt ressällskap tog vägen via London. Vi möttes i Johannesburg och sista sträckan till Port Elizabeth åktes med South Africa Airways och tog en och en halv timme.

Turkish Airlines visade sig från sin bästa sida och vi blev uppgraderade till business och kunde sova riktigt gott i våra flat beds. Det var heller inte brist på mat, dryck och mysfaktorn.

Foton: Lilian

Inga kommentarer: