onsdag 25 december 2013

Drömmen om en julafton – i Sydafrika


God jul till alla. Dagen efter en annorlunda julafton på Laird's Lodge utanför Plettenberg Bay. Kvällen började med sång av lokala förmågor. Mestadels på ett språk som vi inte förstod. Det lär finnas 19 officiella språk i Sydafrika. Som tur är pratas engelska av alla.


Ni i Norden har förhoppningsvis snöiga vita landskap utanför fönstren. Här i Plettenberg Bay har vi upplevt vita stränder och Indiska Oceanens vågor med vita hattar.

Rävar lär finnas men ingen som raskar över isen. Däremot apor som på traskar på taken och gärna smiter in i rummen om inte dörrarna är stängda. Ännu fler fanns det på Monkey Land - över 3000. Det är apor som lever fritt i ett stort inhägnat område. Apor tas som husdjur men efter att de fyllt fem år är de inte längre gulliga varelse utan börjar bete som apor ska och då vill folk inte längre ha dem och många hamnar då på Monkey Land.

Ingen sill och lax men å så gott med räkor och annat smått som vi fick till julaftonslunchen hos Enrico.


Gran med barr fanns ej att hitta. Bling-bling-kulor alternativt trädpinneträd är kanske nya trender att anamma.
Jultomten har vi inte sett men denna dam hade i alla fall hittat en ”tomtemössa”.


Glögg glömdes enkelt vi bort men julklappsutdelning blev det. Alla fick en klapp var och vi skålade i ett fruktigt, friskt mousserande vin gjord på Sauvignon Blanc.

Julmiddagen intogs på Laird's Lodge och höjdpunkten var en gudomlig god huvudrätt bestående av två sorters lamm.  

Nu är det dags att köra vidare mot Hermanus och göra nya upptäckter. Skulle gärna komma tillbaka till Laird's Lodge någon dag.

Foto: Lilian
Inga kommentarer: