måndag 9 maj 2011

Kryssning på Rhen med Paradise Oskar

Att göra en kryssning på Rhen-floden hör till när man är i Düsseldorf. Får man dessutom sällskap av Paradise Oskar från Finland så blir kryssningen ännu trevligare och underhållningen är fixad. Paradise Oskar, eller Axel Ehnström, som han egentligen heter, går inte långt utan sin gitarr.

Innan kryssningen tog vi en promenad i gamla stan, Altstadt, och på torget mötte vi Kroatiens representant Daria. Alla tycker att hon är väldig lång men bredvid Axel såg det inte så ut. Tilläggas kan att många av de manliga artisterna här är ganska kortväxta.

Axel precis i dagarna kommit ut med sitt första album som heter ’Sunday Songs’. Han har skrivit alla låtar själv och bakgrunden till titeln är att söndag är det bästa dagen i veckan eftersom det inte finns några måsten.  Han berättade också att han stortrivs på Eurovisionen och att stämningen mellan de tävlande är mycket vänlig. Han ser evenemanget mer som en festival än som en tävling.

Värdar för kryssningen var Finlands ambassadör Leena Aalto och pressansvarige Leo Riski.  På kryssningen fanns media från Finland och Tyskland.

Specialgäst var Jukka Kuoppamäki, en av Finlands mest produktiva låtskrivare. Han har skrivit låtar till bland annat till Katri Helena och Jari Sillanpää och medverkat i den finska uttagningen till Eurovisionen vid sex tillfällen. Jukka jobbar idag som präst i Dortmund men skriver fortsättningsvis låtar.

Som en extra hyllning till alla mammor som firade morsdag i Finland och Tyskland 8 maj, sjöng han en av sina, och mina, favoritlåtar från Eurovisionen: "Frauen Regieren Die Welt" som Roger Cicero tävlade med för Tyskland 2007.Albumet "Sunday Songs" distribueras av Warner Music Finland och kommer även att finnas tillgängligt i Sverige.

Inga kommentarer: