onsdag 11 maj 2011

Vilka skrällar i semifinal 1!

Paradise Oskar från Finland, Loukas och Mike från Grekland och förhandsfavoriten Kati från Ungern. Grattis! Ni är i final! "Haba Haba", "Celebrate" och "Boom boom chucka chucka" fick se sig besegrade "Da Da Dam" och låtar med budskap och karaktär. Tramslåtar och diasporaröstningen är för tillfället ute. Vi är tillbaka till en Song Contest.

Den största överraskningen är att Turkiet och Armenien är utslagna och att Litauen tog sig vidare. Turkiet och Armenien anses alltid vara självskrivna finalister pga av det stora antalet personer som bor utanför länderna, i bland annat Belgien, Holland och Tyskland. I år fick inget av dessa länder rösta i semifinalen. Ytterligare en överraskning var att Litauen tog sig vidare.Klara för final är:
Serbien, Litauen, Grekland, Azerbajdzjan, Georgien, Schweiz, Ungern, Finland, Ryssland, Island
En annan skräll är de sändningsproblem som ingen trodde skulle kunna uppstå i ett land som Tyskland. Vad som är orsaken till störningarna än just nu okänt men jag skulle inte vilja vara den som är ansvarig för tekniken.


Organisatoriskt så finns också en hel del att åtgärda. Såsom insläppet till Arenan. När klockan var 20.15 var det packat med folk utanför. För att hinna få in alla innan sändning öppnade man upp flera grindar med den följden att säkerhetskontrollen av t.ex. väskor var i det närmaste obefintligt. Det är faktiskt inte okej.


Photo: www.oikotimes.com by Yannis Papoutsakis

Inga kommentarer: