fredag 13 maj 2011

Hur gick det i semifinal 2? På besök i Media-Hafen

Äntligen är det möjligt att göra ett blogginlägg om vad som hände i semifinal 2. I 24 timmar har Blogger legat nere och tyvärr har det som lades ut igår 'försvunnit' i cyber space.

Det var en rafflande semifinal 2, där Sverige annonserades ut som sista finalland. Nerverna i svensklägret var helt klart utanför kroppen. Nu har vi fyra Nordiska länder i final – alla utom Norge.

Jag är nöjd med min förhandstippning. 9 rätt av 10. Jag missade Moldaviens smått galna låt ”So Lucky” som uppenbarligen var lyckosam för gruppen Zdob și Zdub. Jag trodde mer på Cyperns Christos Mylordos som gjorde ett mycket snyggt framträdande.

Angående startfältet på lördag så är Finlands Paradis Oskar först ut. Det kan vara en nackdel eftersom många kanske hunnit glömma låten innan alla 25 är spelade. Men å andra sidan kan det också vara en fördel eftersom tittarnas fokus är på topp i början av programmet.

Sveriges Eric Saade startar som nr 7, strax efter de hysteriska Irländska tvillingarna Jedwards. Det måste nog betraktas som en icke önskvärd placering. Båda bidragen vänder sig till ungefär samma ålderskategori, båda är uptempo låtar, båda bygger på show lika mycket som sång. Men eftersom man ska tänka positivt så kan vi hoppas det bli tvärtom och tittarna tycker att tvillingarnas studsande är amatörmässigt i förhållande till Saade dansa. Dessutom kan man inte med bästa vilja påstå att Jedwards sjunger bra. 

1. Finland
2. Bosnien & Herzegovina
3. Danmark
4. Litauen
5. Ungern
6. Irland
7. Sverige
8. Estland
9. Grekland
10. Ryssland
11. Frankrike
12. Italien
13. Schweiz&
14. England
15. Moldavien
16. Tyskland
17. Rumänien
18. Österrike
19. Azerbaijdjan
20. Slovenien
21. Island
22. Spanien
23. Ukraina
24. Serbien
25. Georgien


Bortsett från semifinalerna så har jag hunnit med lite sevärdheter. Bland annat två av Düsseldorfs kännetecken. TV-tornet och Media Hafen.Photos: www.oikotimes.com by Yannis Papoutsakis; Lilian

Inga kommentarer: