tisdag 3 maj 2011

Eric Saades debut i Eurovision Song Contest 2011

En av tisdagens mest intressanta händelser var givetvis Eric Saades första rep och hans efterföljande presskonferens. Glasburen gick inte sönder som planerat under repet. Det är troligen tysk kvalitet som gäller.
 Intryck från repetitionen:
- Jag sparar på rösten eftersom jag har jobbat intensivt med mitt nya album
- Vi ska träna glastricket i morgon igen
- Alla dansare/sångare är nya och därför fick man hålla sig till en a capella version av ”Popular”

Gaykoreografi?
På frågan om koreografin var anpassad till gay-publiken (enbart manliga dansare/backing vocals) så skrattade hela den manliga panelen gott inkl Christer Björkman och Fredrik Kempe. Den är enligt Saade mer år hip-hop-street-dance hållet men han hade inget emot att den gick hem hos gaypubliken.


Kungafamiljen
Eric fick också frågan om den svenska kungafamiljen supportar honom. Christer Björkman har hört ryktas att Kronprinsessan Victoria gillar schlager och Erics kommentar var: ”Kungen gillar ju att partaja så han gillar nog Eurovision”.”Mediakriget” mellan Sverige och Ryssland
Här höll Eric en mycket lägre profil än tidigare. Han ville inte kommentera ordväxlingarna ytterligare och vill just nu visa vad han går för på scenen.

Favoritlåt från Melodifestivalen:
Här hade Eric vissa svårigheter att komma på en favorit. Någon i publiken föreslog Carola men det gick inte hem. ”Det är inte min typ av musik”. Till slut fastnade han för The Ark and "A Worring Kind"

Photo: www.oikotimes.com by Yannis Papoutsakis

Inga kommentarer: