måndag 24 februari 2014

Melodifestivalen 2014: Alcazar gav glitter och glädje åt deltävling 4

Melodifestivalens gladaste låt gick till final. Det behövdes en rejäl dos energipåfyllning såhär i tävlingens slutsked. Tack Alcazar!
Resten av startfältet var ju mindre muntert även om Linda Bengtzing drog sitt strå till stacken och var värd en andra chans. Men icke - den chansen gick till tävlingens sömnigaste temposänkare "En himmelsk sång" med Ellinore Holmer. Om det är så här det ska låta 'ovan molnen' så föredrar jag att vistas i Alcazars discohimmel.

Anton Ewald gick som väntat till final. Trots det såg han lätt plågad ut. Kanske för att sången stundtals var påfallande plågsam för oss lyssnare. I finalen hoppas jag det blir den vokala talangen som avgör och där är tillsvidare Sanna Nielsen oslagbar. Det ska bli intressant att se hur Anton, Oscar Zia och YOHIO klarar den inbördes konkurrensen om TV-tittarnas röster.
I övrigt innehöll inte lördagens program några överraskningar. De så kallade humorinslagen var i det närmaste humorbefriade - eller så förstår jag mig inte på humor. Börjar längta efter ett par programledare som strikt läser upp låtarna, artisterna och resultaten, utan en massa kringtjafs. Finns det ingen på Rapport, Aktuellt eller SMHI som kan hoppa in?

Direkt till final:
Anton Ewald - "Natural"
Alcazar - "Blame it on the disco"

Till Andra Chansen:
Ammotrack - "Raise your hands"
Ellinore Holmer - "En himmelsk sång"

I Andra Chansen är det följande startordning som gäller.
1. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
2. Linus Svenning – ”Bröder”
3. JEM – ”Love Trigger”
4. State Of Drama – ”All We Are”
5. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”
6. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”
7. Helena Paparizou – ”Survivor”
8. Outtrigger - ”Echo”

Foto: Lilian

Inga kommentarer: