måndag 17 februari 2014

Melodifestivalen 2014: Ace Wilder fräschande upp deltävling 3

Kontentan av deltävling 3 är: 1) positiv skräll 2) gamlingar är sura på ynglingar 3) Mellon behöver en förändringskonsult.

1) Äntligen en positiv skräll i årets Melodifestival. Ace Wilder med låten "Busy doin' nothin'" gick direkt till final. Är glad att min gissning slog fel - jag trodde hon skulle bli utslagen. Det behövs en kvinnligt artist som vågar vara tuff, ha attityd, framföra en modern låt och som fattar att man inte behöver en designerklänning för att ta sig till final (Shirley Clamp fick inte mycket till draghjälp av sin Lars Wallin-klänning)!

2) Att Oscar Zia skulle ta sig på snoppen och därmed vidare till final var nästintill givet. Det ska bli intressant att se är hur det går för Anton Ewald i nästa omgång. Ifjol var det många som ansåg att Anton borde ha vunnit tävlingen. Nu kan man spekulera i om 20-åringen redan är förbisprungen av 17-åriga Oscar. Oavsett, så kan dr. Alban fortsätta sura för att Mellon har blivit "barnens tävlingen". Vad Alban kanske borde reflektera över är hur många år som gått sedan han själv hade en hit. Då var han också ung. Det finns faktiskt en hel generation som aldrig hört talas om honom. Men ju äldre man själv blir desto snabbare går åren. Jag talar av egen erfarenhet.

3) Den oundvikliga frågan är om Melodifestivalen nått vägs ände i och med årets upplaga. Kritiken har inte varit nådig från något håll och kanske är det nu SVT måste göra det STORA förändringsarbetet och se över hela konceptet. Kombinationen medelmåttiga låtar och medelmåttig inramning håller inte. Om åtminstone den ena parametern hållit kvalitetet hade det varit lättare att fördra den andra.

Direkt till final:
Oscar Zia - "Yes We Can"
Ace Wilder - "Busy doin' nothin'"

Till Andra Chansen:
Outtrigger - "Echo"
State of Drama - "All We Are"

Foto: Lilian

Inga kommentarer: