torsdag 1 mars 2012

Svårslagna dueller i Melodifestivalens 'Andra Chans'

Duellerna inför lördagens Andra chansen har lottats och det var en sammanbiten skara som samlades på scenen i Rosvalla Arena i Nyköping. Lottningen kan vara avgörande för vilka två som får de sista finalplatserna. Rock möte rock och manlig solist mot fyra blondiner. Schlager tävlar mot drama medan dagis ställs mot ungdomsgård.

Att nu försöka gissa vem som vinner duellerna är som att lägga ett auktionsbud på Ernst Billgrens sångfågeln. Alla har potientiell chans att ta sig till Globen nästa lördag. Kanske klarnar situationen efter fredagens genrep då låtarna ställs mot varandra.


Duell 1: Dynazty mot Top Cats
Pudelfrisyerna i Dynasty möter Rockabilly-frillor. Rock från 80-talet mot rock från 50-talet. Olika tidsåldrar och enligt Dynazty slåss man inte alls om samma röster. Nåja - det återstår att se vem som är mest spendersam med mobiltelefonen på lördag. Det handlar om "Land Of Broken Dreams" eller "Baby Doll".

Duell 2: Andreas Johnson mot Timoteij
Andreas gillar blondiner men får det körigt när han ställs mot 4 x Timoteij. Denhär duellen känns väldigt 'svensk' och folkkärt på något sätt. Ska det bli "Lovelight" eller "Stormande Hav"?


 

Duell 3: Lotta Engberg och Christer Sjögren mot Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
Här har vi tävlingens mest etablerade garde som får göra upp om rösterna från den mogna publiken. Blir det vinst för dansbandspubliken eller de progressiva teaternfantasterna gilla Thorsten i en Strindberg pjäs? Utgången är synnerligen oviss. "Don't Let Me Down" och "Jag reser mig igen" har ju lite av samma trotsiga anslag i titeln.


 Duell 4: Sean Banan mot Youngblood
Ynglingarna i Youngblood får möta dagisidolen Sean Banan. Det är i denna duell som dagisbarnen får spendera föräldrarnas pengar medan tonåringarna satsar hela veckopengen på killarna i Youngblood. Personligen supportar jag dagisfalangen eftersom jag tycker det är ytterst enerverande med Youngbloods försök till testosteronstinn dans.
Nästa steg i duellerandet blir att vinnaren i 1 & 2 möts samt att vinnarna i 3 & 4 möts. Efter en ny röstningsomgång har vi två slutliga vinnare som går till finalen.
Foto: Liliam & Tor

Inga kommentarer: