fredag 2 mars 2012

Från Engelbert Humperdinck till Thorsten Flinck


Om någon säger att Eurovisionsvärlden är enkelspårig och enahanda så vill jag påstå att det är totalt fel. I går offentliggjorde BBC att Storbritanniens representant i Baku heter Engelbert Humperdinck och hans låt ska skrivas av superproducenterna och låtskrivarna Martin Terefe och Sacha Skarbek.Att Humperdinck själv uppnått en ålder av 75 och är helt obekant för en stor majoritet av Eurovisionens entusiaster hindrar vare sig Engelbert eller BBC. Härligt!


Martin Terefe och Sacha Skarbek står för det moderna och har jobbat för artister som James Morrison, Mary J Blig, Adele, Lana Del Ray, James Blunt med flera. Engelberts största framgångarna hittar man på 1960-talet med låtarna Release Me, There Goes My Everything och The Last Waltz.
Även i Melodifestivalens Sverige vill man överraska publiken och i år har man lyckats bra med Björn Ranelid och Thorsten Flinck. Ranelid är ju redan klar för nästa veckas final och Flinck tävlar i Andra Chansen i morgon tillsammans med sin Revolutionsorkester. På tal om denna orkester - inte hade jag trott mig få se Kenny Håkansson från bl.a. Bill's Boogie Band, Dag Vag och Kebnekaise på Melodifestivals-scenen.

Här är en kort intervju med honom från gårdagens presskonferens. Det finns likheter mellan en 3 minuters schlager och en pjäs av Strindberg.


Photo: www.engelbert.com, Lilian & Tor, Wikipedia
Source: www.eurovision.tv

Inga kommentarer: