söndag 14 november 2010

Elin Bloms IDOL-saga tog slut i fredags

De som har lite koll på IDOL har säkert nåtts av informationen om finlandssvenska Elin åkte ut ur tävlingen i fredags. Det hjälpte inte att hon hade ett stort stöd från Terjärvbor som tagit sig till Luleå för hennes skull. Mer info om resultat och sypunkter hittar ni på Poplight.

Det kan alltid diskuteras om det var rätt eller fel artister som gick vidare. Personligen låter jag bli att tycka något eftersom jag inte har lyssnat tillräckligt på de medverkande. Däremot kan man fundera över vem som röstar. Genom åren har killarna haft en bättre position som torde grunda sig på att unga tjejer är en ytterst aktiv röstningsgrupp. Är killen dessutom söt så spelar sånginsatsen mindre roll.

Om det nu kan vara någon tröst för Elin så är det ingen fördel att vinna tävlingen. Tvärtom är det artisterna som åkt ut som gjort störst succé. Amanda Jensen, Darin, Måns Zelmerlöw, Ola Svensson, Danny Saucedo med flera. Det är knappt man kommer ihåg vinnarnamn som Daniel Lindström, Marie Picasso, Markus Fagervall och Kevin Borg.

Foto: TV4, Poplight

Inga kommentarer: